Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter














Fastelavnsboller 03

Fastelavnsboller 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 32 stk.
KagerRet : Kager - Fastelavnsboller

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Højtid: Fastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fastelavnsboller 03, billede 4 Fastelavnsboller 03, billede 1 Fastelavnsboller 03, billede 2 Fastelavnsboller 03, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Gær
50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Remonce:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

25 gram Ren rå marcipan
   
  Fyld:
  Kagecreme eller marmelade
   
  Pynt:
  Glasur
100 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 tsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
2 spsk. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   


Opskrift:

Mælken lunes og gæren opløses heri. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt til dejen er ensartet. Lad hæve tildækket i ca. 15 min. på et lunt sted.

Dejen deles i 2 lige store dele, der hver rulles ud i en firkant på ca. 30 x 30 cm. Hver firkant deles i 16 lige store dele, så vi i alt får 32 stykker.

På hvert dejstykke anbringes 1 tsk. remonce, og dejstykket lukkes godt sammen om remoncen og anbringes på smurte plader med lukningen nedad og trykkes let flade. Hviler i ca. 5 min.

Tryk derefter et hul ned i hver bolle med tommelfingeren og fyld med kagecreme eller marmelade. Hæver tildækket i ca. 20 min. på et lunt sted.

Pensles med æg og bages midt i ovnen ved 220 grader C. alm. ovn i 10-20 min. Ovnen skal være varm fra starten.

Efter afkøling pyntes bollerne med glasur.


Remonce:
Alle ingredienser æltes sammen til en ensartet masse.

Tips:

870




Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Fastelavnsboller



karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (4 stemmer)

Opskriften er vist 57978 gange,
og udskrevet 1125 gange.


Energi:
KJ total 23121 (5505 kcal)
KJ pr. stk. 722 (172 kcal)
Vægt ialt 1537 gram
Vægt pr. stk. 48 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1504 KJ (358 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 18.3 gram
Kulhydrat 43.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Karen  -  2010-03-05 11:08:28
Fastelavnsboller som hvor mor lavede dem. Mmm, stor succes på jobbet! Vil anbefale lidt mere remonce og marcipan end opskriften lyder på. Mht udflydende creme/syltetøj laver jeg først fordybningen i bolerne lige inden jeg sætter dem i ovnen - eller efter de har bagt i to minutter, så løber det ikke ud.


Per  -  2010-02-06 14:59:57
Har efterhånden prøvet en del opskrifter hvor man skal trykket et hul i som så skal fyldes med creme eller syltetøj, men hver gang hæver dejen så huldet fyldes og fyldet flyder ud eller i hvert fald ligger oppe på toppen. Nogen der har et fif?


Kristine:-)  -  2008-02-03 12:19:11
Den er bare så mega god... Kan godt anbefales!!!