Vol-au-vent

Vol-au-vent, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : Diverse produkter - Butterdej

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Fryseegnet : Ikke afprøvet

Indsendt :


Vol-au-vent, billede 4 Vol-au-vent, billede 1 Vol-au-vent, billede 2 Vol-au-vent, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
450 g.butterdej, frost
1 æg
 hvedemel
 
Opskrift:
Vi bruger butterdejsplader fra frost og lader dem tø op inden brug.

Butterdejen rulles let ud på et melstrøet bord og lidt mel over også, så at der kan stikkes 2 cirkler ud på 10 cm. i diameter (20x10 cm) 1 butterdejsplade pr. person.

Den ene cirkel stikkes midten ud med en udstikker på 7 cm, så at du får en lille cirkel og en ring.

Butterdejen børste fri for overskydende hvedemel og den store cirkel pensles med sammenpisket æg, ringen lægges over og pensles også med æg, den sidste lille cirkel kan også pensles med æg og bages med som en slags låg, dog mest til pynt.

Butterdejen sættes på bagepapir og bages på midterste rille i en 220 grader C. alm ovn, forvarmet, ca. 12 minutter til den er pæn gyldne.

Når de tages ud af ovnen, kan der være nogle som er hævet skævt, de kan evt. trykkes lidt ned så de er ens i højden, bare lige det som er for højt. Midten af Vol-au-vent trykkes ned så at der bliver plads til fyld.

Vol-au-vent kan fyldes med stort set det samme som du ville fylde en tartelet med.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 2277 gange,
og udskrevet 11 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu