stang Bourbon vannillie el. 1/3 stang polynesisk (jeg bruger polynesisk vanilie)1 stang Bourbon vannillie el. 1/3 stang polynesisk (jeg bruger polynesisk vanilie)
3
dl.
mælk 3 dl. mælk
3
æggeblommer3 æggeblommer
30
g.
sukker30 g. sukker
1.5
dl.
piskefløde1.5 dl. piskefløde
Opskrift:
Hak Chokoladen meget fint og kom den i en skål. Flæk vaniliestangen og skrab kornene ud. Bring mælken og vaniliestang og korn op på kogepunktet.
Pisk æggeblommer sammen med sukker. Pisk den varme mælk ned i æggemassen. Bring cremen op til 85 grader under konstant omrøring. Sigt cremen. Og hæld den over chokoladen, lidt ad gangen.
Rør med små hurtige bevægelse i midten af skålen. Lad cremen afkøles til 35 grader. Pisk fløden let og vend denne forsigtigt ned i chokoladecremen.
Tips:
Jeg serverer moussen med Hindbær Vanillie Sauce (Heibergs)