Ribbenssteg med rødkål - som middagsret
Hovedingrediens : Svinekød - Ribbenssteg Højtid: Jul Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gå sværen af, den skal være ridset helt ned til kødet, særligt ude ved kanterne, undgå at ridse i selve kødet.
Gnid kødet med salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik laurbærblade ned mellem sværene. Læg stegen i en bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn efter en ½ times tid hældes bouillon ved, lad stegen stå i alt ca. 1½-2 time, til kødet er gennemstegt. Skulle sværen ikke være helt sprød, så brun stegen efter ved 250 grader C. alm. ovn de sidste minutter, men hold godt øje med den for den for pludselig for meget. Tag stegen ud af ovnen og lad den hvile en 15 minutter inden der skæres skiver af den. Si skyen op i en gryde og drys mel over lad den stå et øjeblik. Pisk skyen godt igennem og varm den op. Smag til med salt og peber. Server stegen med hvide kartofler, brunede kartofler, rødkål og saucen. |
|
Opskriften er vist 34773 gange,
og udskrevet 941 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (8 stemmer) |
|
Kommentarer Marianne i Nice,Frankrig - 2011-02-10 10:58:34 putter gerne et par gulerødder og nogle læg i bunden af bradepanden - det giver en god smag til saucen - måske også lidt rødvin... |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne