Lækker Mørbradgryde

Lækker Mørbradgryde, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : monolog

Indsendt :      Red :
Lækker Mørbradgryde, billede 4 Lækker Mørbradgryde, billede 1 Lækker Mørbradgryde, billede 2 Lækker Mørbradgryde, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
16 Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
8 skiver Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
150 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
4 skiver Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
1 spsk. Paprika
   
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

5 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
200 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Skær svinemørbraden i ca. 2 cm skiver og bank dem. (der skal være 2-3 skiver til hver) Vend salt og peber dem og steg dem på en pande. Kom dem i et fad.

Steg derefter bacon og cocktailpølser af på en pande.

Kog ærterne.

Skær 4 skiver bacon i tern, løg skæres i tern.

Kom margarinen i en gryde tilsæt løg og bacon. Når løgene er klare (gennemsigtige) kommes paprikaen i og svitses af, tilsæt dernæst mel og opbag en sovs med bouillonen og fløden. Smag sovsen til med salt og peber.

Hæld sovsen over mørbraden, og pynt med den stegte bacon, cocktailpølser og ærter.

Som tilbehør, serveres der enten pommesfrites eller ris. og frisk salat.

Tips:

Man kan tilsætte champignon





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Mørbradgryde

karakterer:
Opskriften er vist 241411 gange,
og udskrevet 7093 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (45 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 16090 (3831 kcal)
KJ pr. Pers. 4022 (957 kcal)
Vægt ialt 2192 gram
Vægt pr. Pers. 548 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 734 KJ (174 kcal)
Protein 9.2 gram
Fedt 14.3 gram
Kulhydrat 3.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-11-07 13:26:47
Fantastisk ret kan kun anbefales

  -   2013-01-04 19:41:34
Glæder mig til at severe denne ret for gode venner.

  -   2012-06-29 18:08:23
Grunden til man ikke svitser paprika er: Det blive pokkers bittert. Paprika skal først i retten når der er væde i.

  -   2011-09-14 16:25:50
man svitser sku da både paprika og curry

  -   2010-05-09 19:50:05
Hvor længe, vil i lade rette stege i ovnen? En halv time?

  -   2010-02-27 18:18:53
den ser godt nok lækker ud denne ret.........

  -   2009-08-15 16:36:30
I stedet for fløde bruger jeg altid Maizena Cremefiné 7 %

  -   2009-01-05 09:49:29
Brugte kun 50 g margarine og et par dråber kulør, så var den ikke helt så lys, men ellers en rigtig god ret

  -   2008-09-29 10:47:17
super lækker ret.. og nem at lave. :-)

  -   2008-08-14 17:13:36
har lige siddet og læst folks kommentarer....... hvor er vi henne, kan det ikke være lige gyldigt om man svitser paprika eller ej, og hvis retten ikke ser lækker ud hvorfor så kommenterer det.. så kan man da bare lade være med at lave den.. jeg synes den ser lækker ud og vil helt klart prøve den.

  -   2008-07-16 08:11:32
jo man svitser paprika, men ikke karry

  -   2008-06-24 20:04:06
Ser godt nok ikk særlig lækkert ud!! Nogen der kan anbefale denne ret ??

  -   2007-11-23 18:18:47
super nem og lækker ret!! prøv den!

  -   2007-11-15 21:06:44
Super lækker og meget nem ret.

  -   2007-11-15 16:38:42
man svitser ikke paprika

  -   2007-10-28 21:14:22
Skal der virkelig bruges 150 g margarine/smør/olie?? Synes det lyder lidt voldsomt.

  -   2007-05-12 11:35:22
super ret.

  -   2007-03-13 09:08:32
Det fremgår ikke tydeligt af opskriften, men jeg mener at mørbrad, pølser og bacon steges færdigt på panden, og blot serveres i fad.