Blomkålsgratin med skinkestrimler

Blomkålsgratin med skinkestrimler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Gratin

Hovedingrediens : Kål - Blomkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Bakke

Indsendt :      Red:

Blomkålsgratin med skinkestrimler, billede 4 Blomkålsgratin med skinkestrimler, billede 1 Blomkålsgratin med skinkestrimler, billede 2 Blomkålsgratin med skinkestrimler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 gram Blomkål 1 mellem blomkål vejer ca. 500 gram renset vægt.
   
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Kogevand fra blomkålen 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
150 gram Skinkestrimler, kogt 1 pakke skinkestrimler indeholder gerne 150 gram.
2 spsk. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
   
Opskrift:
Skær blomkålen i buketter og damp dem i letsaltet vand under låg i 5 minutter.

Bag smør og mel sammen i en gryde, spæd med blomkålsvandet, der er blandet med mælken, og lad det koge godt igennem. Smag til med salt og peber.

Læg de afdryppede blomkålbuketter i et ovnfast fad med stilkene op. Fordel skinkestrimlerne imellem og hæld saucen over. Drys raspen på toppen.

Stil retten i ovnen på næstnederste rille ved 225 grader C. alm. ovn. Lad retten stå, til overfladen er gylden, ca 15 minutter.

Server retten sammen med nykogte hvide kartofler og lidt sprøde salatblade.

Tips:

Der kan evt. tilsættes lidt fløde istedet for ren mælk.


Beskrivelse:
Se kokken farvoritopskrift på Blomkålsgratin

karakterer:
Opskriften er vist 85429 gange,
og udskrevet 2422 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 4365 (1039 kcal)
KJ pr. Pers. 1091 (259 kcal)
Vægt ialt 1512 gram
Vægt pr. Pers. 378 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 288 KJ (68 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 5.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Sanne   -  2015-09-21 18:34:41
Den har ikke noget med gratin at gøre jeg glemte at se andre opskrifter skulle lige finde en hurtig ret og så er det noget hø.

Lilian  -  2014-03-07 17:55:15
Tror at æggene er blevet væk i opskriften ;) Det er jo en opbagt mælkesovs, så efter min mening, mere stuvet blomkål end gratin :) Men smagen var go!!!

lisbeth  -  2010-09-30 12:43:50
Skal der slet ingen æg i ?? Synes den er lidt tung !!

  -  2010-04-05 15:08:05
Hvor i alverden er de piskede hvider? De hører da til i gratiner!

Per  -  2009-09-20 15:30:46
God, men ikke det jeg forbinder med blomkålsgratin.