Nøddeflorentiner

Nøddeflorentiner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 stk.

KonditoriRet : Konditori - Tørkager

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Nøddeflorentiner, billede 4 Nøddeflorentiner, billede 1 Nøddeflorentiner, billede 2 Nøddeflorentiner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 g.hasselnødder
100 g.smør
90 g.sukker
2 spsk.hvedemel
2 spsk.mælk
1 spsk.sirup
1 appelsin, reven skal heraf
 
 Smørcremen:
120 g.smør
80 g.flormelis
1 tsk.vanillesukker
2 æggeblomme, past.
 
 Pynt:
75 g.mørk chokolade
 
Opskrift:
Hasselnødderne hakkes.

Kom smør, sukker, mel, mælk og sirup i en kasserolle og bring det i kog under omrøring. Tag kasserollen fra varmen og kom de hakkede mandler eller nødder i sammen med reven appelsinskal.

Beklæd bageplader med bagepapir eller smør dem godt. Sæt dejen på pladerne med en ske, ikke for tæt, da kagerne flyder meget ud. Der bliver ca. 20 stykker.

Bag florentinerne i en 200 grader C varm ovn i 4-5 min. Lad dem stå et øjeblik på pladen, inden de tages af med en paletkniv og lægges på en bagerist. Lad dem køle af.

Smørcremen:
Rør smørret blødt, tilsæt flormelis og vanillesukker. Rør æggeblommen i og stil cremen koldt, til den skal bruges.

Pynten:
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Pensl den ene halvdel af hver florentiner med den smeltede chokolade. Lad dem tørre helt.

Læg florentinerne sammen to og to med smørcremen imellem. Stil dem køligt indtil servering.

Tips:

Florentinerne kan serveres som småkager, d.v.s. uden at de lægges sammen med smørcreme.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (9 stemmer)

Opskriften er vist 27757 gange,
og udskrevet 588 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2021-02-27 12:32:00
I stedet for at smøre smørcremen på så sprøjt det ud i en krans i kanten med en sprøjtepose med stjernetyld. Kagerne kan dyppes i chokoladen.