Nøddeflorentiner

Nøddeflorentiner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 10 stk.
KonditoriRet : Konditori - Tørkager

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :      Red:

Nøddeflorentiner, billede 4 Nøddeflorentiner, billede 1 Nøddeflorentiner, billede 2 Nøddeflorentiner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
100 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
90 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
1 Appelsin, skal heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   
  Smørcremen:
120 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
80 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æggeblommer, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggeblomme vejer ca 15 gram
   
  Pynt:
75 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Hasselnødderne hakkes.

Kom smør, sukker, mel, mælk og sirup i en kasserolle og bring det i kog under omrøring. Tag kasserollen fra varmen og kom de hakkede mandler eller nødder i sammen med reven appelsinskal.

Beklæd bageplader med bagepapir eller smør dem godt. Sæt dejen på pladerne med en ske, ikke for tæt, da kagerne flyder meget ud. Der bliver ca. 20 stykker.

Bag florentinerne i en 200 grader C varm ovn i 4-5 min. Lad dem stå et øjeblik på pladen, inden de tages af med en paletkniv og lægges på en bagerist. Lad dem køle af.

Smørcremen:
Rør smørret blødt, tilsæt flormelis og vaniljesukker. Rør æggeblommen i og stil cremen koldt, til den skal bruges.

Pynten:
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Pensl den ene halvdel af hver florentiner med den smeltede chokolade. Lad dem tørre helt.

Læg florentinerne sammen to og to med smørcremen imellem. Stil dem køligt indtil servering.

Tips:

Florentinerne kan serveres som småkager, dvs. uden at de lægges sammen med smørcreme.


karakterer:
Opskriften er vist 30148 gange,
og udskrevet 675 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.6    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14875 (3541 kcal)
KJ pr. stk. 1487 (354 kcal)
Vægt ialt 667 gram
Vægt pr. stk. 66 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 2230 KJ (531 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 39.5 gram
Kulhydrat 41.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2021-02-27 12:32:00
I stedet for at smøre smørcremen på så sprøjt det ud i en krans i kanten med en sprøjtepose med stjernetyld. Kagerne kan dyppes i chokoladen.