Florentinere
Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder Fryseegnet : Ikke fryseegnet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Hasselnødderne hakkes.
Kom smør, sukker, mel, mælk og sirup i en kasserolle og bring det i kog under omrøring. Tag kasserollen fra varmen og kom de hakkede mandler eller nødder i sammen med reven appelsinskal. Beklæd bageplader med bagepapir eller smør dem godt. Sæt dejen på pladerne med en ske, ikke for tæt, da kagerne flyder meget ud. Der bliver ca. 20 stykker. Bag florentinerne i en 200 grader C varm ovn i 4-5 min. Lad dem stå et øjeblik på pladen, inden de tages af med en paletkniv og lægges på en bagerist. Lad dem køle af. Smørcremen: Rør smørret blødt, tilsæt flormelis og vaniljesukker. Rør æggeblommen i og stil cremen koldt, til den skal bruges. Pynten: Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Pensl den ene halvdel af hver florentiner med den smeltede chokolade. Lad dem tørre helt. Læg florentinerne sammen to og to med smørcremen imellem. Stil dem køligt indtil servering. Tips: Florentinerne kan serveres som småkager, dvs. uden at de lægges sammen med smørcreme. |
|
Opskriften er vist 33201 gange,
og udskrevet 721 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.6 (9 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2021-02-27 12:32:00 I stedet for at smøre smørcremen på så sprøjt det ud i en krans i kanten med en sprøjtepose med stjernetyld. Kagerne kan dyppes i chokoladen. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne