Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Oksekødsgryde fra Rom

Oksekødsgryde fra Rom, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseklump

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt af : Panico

Indsendt :


Oksekødsgryde fra Rom, billede 4 Oksekødsgryde fra Rom, billede 1 Oksekødsgryde fra Rom, billede 2 Oksekødsgryde fra Rom, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 g.bacon
5 spsk.god olivenolie
3 små grofthakkede rødløg
3 fedgrofthakket hvidløg
800 g.okseklump skåret i tern
3 dl.rødvin af god kvalitet
1.5 ds.flåede tomater
1.5 dl.kraftig grønsagsbouillon
1 spsk.koncentreret tomatpure
2 laurbærblade
1 lille chilipeber
 salt
 lidt hakket frisk persille
 
Opskrift:
Svits bacon i en jerngryde i olivenolien og kom derpå rødløg og hvidløg i. Efter nogle minutter tilsættes oksekødet, som brunes på alle sider. Hæld rødvin over og lad den dampe lidt ind.

Dernæst tilsættes flåede tomater, bouillon, tomatpure, laurbærblade, chilipeber og salt, hvorefter retten simrer en time under låg med en lille åbning til fordampning. Når peberkrydringen er passende, fiskes chilien op.

Tilbehør:
Server denne stimulerende oksegryde med ovnstegte rosmarinkartofler eller ris og pynt hver portion med lidt frisk hakket persille.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (22 stemmer)

Opskriften er vist 68370 gange,
og udskrevet 2585 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Annelise Saltzstein  -  2011-12-08 19:48:45
Fantastisk god. Lige efter opskriften. Med halverede kartofler med olivenolie, salt og rosmarin stegt i ovnen ca. ½ time ved 200 grader. Hvis chilien ikke er stærk nok har jeg tilsat cayennepeber. Skøn med lidt bid i.

jesper  -  2011-08-01 19:51:14
couscus er også godt som tilbehør med en salat til. det bliver en af familiens yndlingsretter, super nem at lave, god til at simre i ulvetimen og kan várier i forhold til tilbehør.

Peter  -  2010-01-15 14:26:23
Prøv den med bagt kartoffelmos. Det er guf for mandfolk!

Bente  -  2007-09-13 10:18:04
Tilsæt 3 store gulerødder. Dejlig gryderet. Jeg lod den simre i 3 timer.

weeke  -  2007-08-26 15:37:22
Smager super godt, specielt med ris og lækkert brød til. Man kan med fordel smide et par cocktailpølser i for børnenes skyld, men det er absolut ikke nødvendigt.