Mouhluriha

Mouhluriha, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

SuppeRet : Suppe - Diverse supper

Hovedingrediens : Blandet kød - Andet blandet kød

Oprindelsesland : Egypten

EgyptenIndsendt af : Steff

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
1 fersk kylling ca 1300g
500 g.oksefars
1 posekørvel
1 posemynte
 hvidløg
 persille
 løg
 Chilli
 salt
 peber
 Rismel
 Tomatpure
 Basmatiris
 
Opskrift:
Rens kyllingen. Kog den i en gryde med så meget vand at det lige dækker kyllingen. Tilsæt et par løg i suppen salt pepper. Lad kyllingen koge ca en time. Når kyllingen er kogt, tages den op og pakkes ind i folie til den er kølet ned. Tilsæt nu ca. 75g kørvel og 75g mynte samt 6 fed hvidløg. sæt suppen på svagt blus. Nu kommer vi til farsen. Oksefarsen skal i en skål og man tilsætter salt pepper friskhakket persille hvidløg og en havl rød chilli. Rør det godt sammen. Nu skal farsen rulles til mindre kødboller/gerne aflange, de rulles i rismel, og skal derefter steges på en pande ved jævn varme. Når de er stegt færdig tilsættes de suppen, som nu skal have lidt mere varme. Kyllingen skal vi nu have delt i nogle pæne stykker. Panden fra før bruger vi igen, tilsætter lidt olivenolie og tomat purè ikke for meget, men kyllingestykkerne skal steges igennem så den er gennem varm. Basmatirisene skylles i 2 hold vand inden kogning. Brug ca 300g ris. kog dem sammen med et skrællet løg. Lad gerne risene koge mens kyllingen steger færdigt.

Tips:

Det er vigtigt at retten serveres på den oprigtige måde. En dyb tallerken og en lille tallerken. Den lille tallerken serveres kyllingen med. evt. brød. Risene kommes i bunden af den dybe tallerken og man hælder suppen ovenpå. Og så velbekomme. Den giver varmen og smager kanongodt.


karakterer:
Opskriften er vist 20458 gange,
og udskrevet 299 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (22 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Steff  -  2014-01-13 16:43:59
Mette det med kødbollerne, er altså noget jeg har lært af egypterne. Og Abu, du har helt ret mht "Durra" Men kørvel "kan" bruges :-)

Mette  -  2013-02-07 12:26:23
molokhiya serveres ikke med kødboller og der er heller ikke mynte i. Kyllingen koges med lauerbærblade,løg og kardemomme kerner. Og det er ikke kørvel der bruges men molokhiya som købes ved etniske kiosker

Abu Raihana  -  2012-04-06 20:48:52
Muloukhiya, er ikke det samme som kørvel. Det findes i etniske grænthandlere både som frisk, på dåse og som tæredeflade med stor fyldighed. Kvaliteten der er at finde i Danmark er usædvanelig dårlig, med mindre at man engang med store mellemrum kan finde det specialimporteret. HELST af mærket "Durra" fra Syrien. Det hedder Mallow på engelsk. Mens Egypterne spiser deres muloukhiya som slags tynd suppe, spiser langt de fleste arabere det som en slags grøn stuvning med udkogt kød.

  -  2008-02-28 09:12:54
den ser meget god ud