Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Waraqa 'einab

Waraqa 'einab, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød

Oprindelsesland : Arabien

ArabienIndsendt af : Eeman

Indsendt :



Ingredienser:
1 glasvinblade i saltlage(kan fås hos de fleste etniske butikker/grønthandlere)
5-6 mini squash'er
1 go' håndful hakket oksekød
 kanel
 7 krydderier(fås i fleste arabiske/etniske butikker)
 salt
 peber
2.5 citroner(hakkes i tern)
6-10 store fed hvidløg(hakkes groft)
4-5 tomater(hakkes i tern)
4-5 grove stykker lammekød
 
Opskrift:
Udhul minisquasherne så de er tynde i skallen men der må ikke gå hul. Bland de ukogte ris kødet, og ca. 2 skeer olie sammen (der skal være langt mere ris i blandingen end kød) tilføj krydderierne til blandingen efter behag.

Skyl vinbladene grundigt og kog i ca. 7 portioner i ca. 5-8 minutter så den beske smag fra lagen går væk.

Bred vinbladene ud og læg en lille tynd streg på af blandingen og rul vinbladene sådan:
Først tag det nederste stykke vinblad og fold over riset og tag så siderne ind over og rul dem og klem godt om dem så de ikke åbner sig under kogningen (gør dette med samtlige vinblade).

Fyld squasherne med blandingen så det ligger lidt løst derinde og der skal være et bart stykke fra fyldet og op til squashenes kant (altså de må ikke være fyldte til toppen)

Brun lammestykkerne i bunden af gryden, læg squasherne ovenpå og læg dernæst skiftevis vinblads ruller og de hakkede grøntsager på og drys til sidst med krydderierne (og masser af dem) læg en tallerken med top nedad ovenpå det hele og tryk den lidt ned.

Hæld vand i så det lige nøjagtigt stiger over tallerkenens sider. Lad det hele koge på blus 4 i ca. 2 timers tid.

Spises med brød, og evt. yoghurt naturel eller en lidt tynd tzatziki lavet ud af yoghurt naturel.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (17 stemmer)

Opskriften er vist 21077 gange,
og udskrevet 211 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2011-08-27 00:18:10
Det hedder Dolma :D

nada  -  2011-08-26 08:14:55
det er ikke det samme jeg laver der hjemme. Det er kun ris hakked kød og masser af peber og let oliven olie. Prøv det det smager godt.

luise. H.  -  2010-10-24 19:56:21
Dejligt, enormt lækkert:) jeg vil andbefale den opskrift.

libaneser  -  2008-11-05 12:15:13
hehe hvorfor er det "fuldstændig latterligt"? det er altså en gammel palæstinensisk kvinde der har lært mig det sån der.. slap nu af hehee

libaneser  -  2008-03-31 09:56:43
det er fuld stændig latterlig. man ligger ikke hakket citroner og tomat når der er okseskød med i waraq einab. det eneste man ligger er ris. kød, kanel, salt og citron saft.

mariam  -  2007-09-17 12:42:42
det bedste mad jeg har smagt

mona  -  2007-06-20 11:11:29
jeg vil anbefale dem der har lyst til at spise lækre wara 3inab at de bruger grøntsager kun uden noget kød det bil smage meget bedre..

sara  -  2007-04-13 16:17:19
den smager rigtig godt