Empanadas de horno (Horn med kødfyld)

Empanadas de horno (Horn med kødfyld), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 stk.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Okseinderlår

Oprindelsesland : Argentina

ArgentinaIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Kødfyld:
1.25 dl.Finthakket løg
3 spsk.Olivenolie
250 g.okseinderlår
2 spsk.Rosiner
1 tsk.tørrede smuldrede hontaka chilipeber eller 2 små pequin chilipeber
0.5 tsk.sød paprika
0.25 tsk.knust kommen
0.5 tsk.salt
 sort peber
 
 Dej:
300 g.hvedemel
1 tsk.salt
150 g.smør
0.75 dl.Vand
 
 Fyld:
2 æg
6-8 grønne oliven
 
1 æggehvide
 
Opskrift:
Kødfyldet:
Varm olien op på en pande og svits løgene deri, til de er gennemsigtige, men ikke brune. Kom kødet, der er skåret i terninger på ca. ½ cm’s størrelse i, og brun det på alle sider. Kom lidt vand, rosiner, chilipeber, paprika, kommen, salt og peber i og sæt blandingen til side.

Dejen:
Smulder mel, salt og smør. Hæld vand ved og ælt dejen, så den kan trilles til en stor kugle. Rul dejen ud på et melstrøet bord. Stik runde kage ud ved hjælp af en underkop, der skal være ca. 12 cm. I diameter. Saml dejresterne og rul ud igen. I alt skal der være 12-14 runde dejstykker.

Læg ca. 1½ spsk. Af kødfyldet på midten af hver. Del hvert hårdkogte æg i 8 både. Læg en på hver sammen med de udstenede oliven, der er delt i mindre stykker. Fugt kanten af cirklerne med en finger, der er dyppet i den sammenpiskede æggehvide.

Når man skal forme en empanada bøjer man først forsigtigt enderne af tærtedejen, så der dannes en halvmåne. Så drejer man en god cm af det ene hjørne op mod toppen af buen i en vinkel på 45 grader Fold atter en cm af kanten, så den ligger nogenlunde i en trekant hen over den første ombøjning. Bliv ved med at folde kanten om på denne måde og tryk hver ombøjning fast til, så der dannes et ”reb” langs kanten af empanadaen.

Bag empanadas i ovnen ved 200 grader C i ca. 7 minutter, til de er lysebrune.

Server dem rygende varme.





karakterer:
Opskriften er vist 29463 gange,
og udskrevet 670 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (186 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-09-13 17:41:36
Der det virkelig knust kommen, man skal komme i? Er det ikke snarere spidskommen? Smagen er ret forskellig. Mvh M. Knudsen

  -   2010-11-15 20:08:21
Hej! Jeg har boet i Argentina i 5 år ialt og har fået empanadas snesevis af gange, og jeg elsker dem. Derude lavede man en variation med hakket oksekød, der var krydret og brunet på forhånd sammen med hakket løg og evt. hakkede tomater. I midten af hvert dejstykke lagde man en skefuld af oksekødsblandingen og lidt hakket æg. Det smagte HIMMELSK! Velbekomme!

  -   2010-03-28 10:36:10
Æggene skal ligges oven på hornene, inden du serverer dem. De & oliverne kan undlades, vil jeg gøre iaften ;-)

  -   2010-03-27 18:39:44
Man kan også bare bruge en gaffel til at presse og lukke kanten når du har foldet den til en halvmåne.

  -   2010-03-15 16:01:29
hej vi laver empanadas, men vi forstår ikke hvordan man skal folde dem, har i ikke et billed og hvad skal æggene og de 6-8 oliven bruges til???????