Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Laksetartar med koldrøget laks

Laksetartar med koldrøget laks, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter med fisk og skaldyr

Hovedingrediens : LakseFisk - Røget laks

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : tofly

Indsendt :


Laksetartar med koldrøget laks, billede 4 Laksetartar med koldrøget laks, billede 1 Laksetartar med koldrøget laks, billede 2 Laksetartar med koldrøget laks, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 gram Laks koldrøget 1 skive koldrøget laks vejer ca. 35 gram
1 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bdt. Purløg, frisk 1 bundt purløg vejer ca. 100 gram
0.5 tsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
1 spsk. Kapers
Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
   
Opskrift:
Skær laksen i små tern pres citronsaft over hæld hakket purløg ved

blend løg hak evt. kapersne groft

bland creme fraiche, dijonsennep og salt

vend det hele sammen. Smag til med evt lidt ekstra salt, citronsaft, kapers, og eller dijonsennep.

lad trække 1 times tid i køleskab og VOILA...

Tips:

Serveres med ristet brød UHMMM, guf for ganen!


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (47 stemmer)

Opskriften er vist 127586 gange,
og udskrevet 4307 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 3120 (742 kcal)
KJ pr. Pers. 780 (185 kcal)
Vægt ialt 477 gram
Vægt pr. Pers. 119 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 653 KJ (155 kcal)
Protein 10.2 gram
Fedt 11.8 gram
Kulhydrat 3.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

KBORNICH  -  2018-12-03 11:46:59
Jeg har brugt den skønne koldtrøgede FanøLaks (topping, der er hale og nakkestykke uden skind og ben) Jeg blødte det ud i iskoldt vand i 5min og duppede tørt i et viskestykke) Den lette udblødning er for at fjerne overskydende salt.

Susanne40  -  2011-07-09 14:02:20
SUPER lækker lakseret! Allerede en gæstemads-klassiker hjemme hos os. Spar endelig ikke på creme-fraichen, jeg tilsætter ½ dl. mere for at få en lækker cremet konsistens.

Per  -  2010-11-21 17:07:28
Vi brugte koldrøget laks.

Jens  -  2010-04-04 13:58:18
En særdeles lækker dressing. Jeg kan imidlertid ikke lade være med at eksperimentere, og tilsatte derfror en teskefuld tørret dild og en halv teskefuld sukker. Det gør den ikke ringere, og så kan den glimrende spises til, uden at hakke laksen til småstykker.

Per  -  2009-03-24 15:52:23
Varmrøget eller koldrøget laks?

Klogeernst  -  2009-03-22 16:54:57
Det smager også rigtigt godt at komme reven citronskal i denne perfekte forret.