Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Mulle-tamales med tomat/chili-dip

Mulle-tamales med tomat/chili-dip, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Øvrige Fisk - Blandet fisk

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
375 g.fiskefileter af mulle snapper knurhane havaborre eller bars
 saft af 3-4 limefrugter
1 grøn jalapeño-chili
3 friske majskolber inklusive de lysegrønne dækblade (hvis der ikke er blade nok kan de erstattes af smurte alufoliestrimler)
125 g.rismel
50 g.finmalet polenta (italiensk majsmel)
50 g.masa harina (mexicansk majsmel behandlet med kalk)
0.5 tsk.chilipeber
1 tsk.salt
1 tsk.frisk oregano eller merian
1 sammenpisket æg
15 g.tørret og knust chili gerne ancho eller chipotle
3 modne røde tomater skåret i fine terninger
 salt
 
Opskrift:
Skær fiskene i 24 lige store stykker og læg dem i et porcelænsfad. Rør limesaft og chilipeber sammen, hæld marinaden over fisken og lad den trække, mens De laver tamales-dejen.

Befri majskolberne for dækbladene og udblød disse i varmt vand; kassér skægget. Riv kernerne (mens de sidder på kolberne) til grovkornet mos og kasser stænglerne. Der skal blive ca. 250 g majsmos i alt.

Bland majsmosen med rismel, polenta, masa harina, chilipeber, salt og kryderurter. Tilsæt ægget og 2-3 spsk. fiskemarinade. Ælt dejen sammen til en smidig og let klæbrig konsistens. Hæld marinaden fra fisken og gem begge dele.

Lad bladene dryppe godt af. Læg et stykke fisk på den brede ende af hvert blad og kom 1-1 1/2 spsk. dej ovenpå. Rul bladet løst sammen om fyldet, rul et nyt blad vinkelret omkring det første og fastgør enderne med en tandstikker.

Rul de øvrige tamales sammen på samme måde. Damp dem over spilkogende vand i 10 min., vend dem og giv dem 5-10 min. mere; åbn en af pakkerne fisken skal være hvid, og dejen fast.

Lad marinaden simre i 4 min. og rør knust chili og tomatterninger i. Gæsterne åbner selv tamales-pakkerne ved bordet og krydrer dem med varm tomat/chili-dip.

Tips:

Forret til 6 personer


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 4555 gange,
og udskrevet 72 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu