fiskefileter af mulle snapper knurhane havaborre eller bars 375 g. fiskefileter af mulle snapper knurhane havaborre eller bars
saft af 3-4 limefrugter saft af 3-4 limefrugter
1
grøn jalapeño-chili 1 grøn jalapeño-chili
3
friske majskolber inklusive de lysegrønne dækblade (hvis der ikke er blade nok kan de erstattes af smurte alufoliestrimler) 3 friske majskolber inklusive de lysegrønne dækblade (hvis der ikke er blade nok kan de erstattes af smurte alufoliestrimler)
125
g.
rismel 125 g. rismel
50
g.
finmalet polenta (italiensk majsmel) 50 g. finmalet polenta (italiensk majsmel)
50
g.
masa harina (mexicansk majsmel behandlet med kalk) 50 g. masa harina (mexicansk majsmel behandlet med kalk)
0.5
tsk.
chilipeber 0.5 tsk. chilipeber
1
tsk.
salt 1 tsk. salt
1
tsk.
frisk oregano eller merian 1 tsk. frisk oregano eller merian
1
sammenpisket æg 1 sammenpisket æg
15
g.
tørret og knust chili gerne ancho eller chipotle 15 g. tørret og knust chili gerne ancho eller chipotle
3
modne røde tomater skåret i fine terninger 3 modne røde tomater skåret i fine terninger
salt salt
Opskrift:
Skær fiskene i 24 lige store stykker og læg dem i et porcelænsfad. Rør limesaft og chilipeber sammen, hæld marinaden over fisken og lad den trække, mens De laver tamales-dejen.
Befri majskolberne for dækbladene og udblød disse i varmt vand; kassér skægget. Riv kernerne (mens de sidder på kolberne) til grovkornet mos og kasser stænglerne. Der skal blive ca. 250 g majsmos i alt.
Bland majsmosen med rismel, polenta, masa harina, chilipeber, salt og kryderurter. Tilsæt ægget og 2-3 spsk. fiskemarinade. Ælt dejen sammen til en smidig og let klæbrig konsistens. Hæld marinaden fra fisken og gem begge dele.
Lad bladene dryppe godt af. Læg et stykke fisk på den brede ende af hvert blad og kom 1-1 1/2 spsk. dej ovenpå. Rul bladet løst sammen om fyldet, rul et nyt blad vinkelret omkring det første og fastgør enderne med en tandstikker.
Rul de øvrige tamales sammen på samme måde. Damp dem over spilkogende vand i 10 min., vend dem og giv dem 5-10 min. mere; åbn en af pakkerne fisken skal være hvid, og dejen fast.
Lad marinaden simre i 4 min. og rør knust chili og tomatterninger i. Gæsterne åbner selv tamales-pakkerne ved bordet og krydrer dem med varm tomat/chili-dip.
Tips:
Forret til 6 personer
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 4730 gange, og udskrevet 75 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider