Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Birkes smørbirkes/tebirkes

Birkes smørbirkes/tebirkes, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 20 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : dorthee

Indsendt :


Birkes smørbirkes/tebirkes, billede 4 Birkes smørbirkes/tebirkes, billede 1 Birkes smørbirkes/tebirkes, billede 2 Birkes smørbirkes/tebirkes, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
3 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Indruldning:
200 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Pensling:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Birkes
   


Opskrift:

Gær udrøres i lunkent vand, de øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes godt.

Tages ud på bordet.Gerne på bagepapir eller tupperware-underlag så bordet ikke bliver klistret. evt. med lidt mere mel,udrulles med kagerulle til en aflang firkant.Ca. 60x30cm.

Det kolde smør el.margarine fordeles i tynde skiver(brug din ostehøvl)på 2/3 del af dejen,1cm fra kanten.

Dejen foldes sammen så trejdedelen uden smør kommer i midten(evt. med lidt mel på så kage-rullen ikke hænger fast) Dejen drejes 1/4 omgang, rulles atter ud foldes igen 3 gange sammen. Udrulningen gentages 3-5 gange,hver gang drejes dejen 1/4 omgang. Gør at de bliver luftige og med mange lag.

Sidste gang udrulles dejen i ca. 1-1½ cm. tykkelse og ca. 7-8 cm. bredde + den længde den nu får.

Pensles med et sammenpisket æg og drysses med hvide/el. blå birkes. Skæres ud i ca. 5-6 cm. stykker og over på en bageplade med bagepapir.

Derefter trykker man dem lidt flade,så de bliver presset lidt ud i midten. Hæver nu i ca. en halv time.

Bages midt i ovnen i ca. 15 min. 200 grader C. alm. ovn og du har nu dejlige tebirkes/smørbirkes.

Tips:

Samme opskrift kan bruges til franske Croissants,dog minus sukker. Dejen skal så kun være ca. en halv cm. tyk og i trekanter,som så formes til horn. Disse kan bruges,som brød til hovede retter eller fyldes med tunsalat , eller rejesalat som forret. Kan også bruges til pølsehorn.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (44 stemmer)

Opskriften er vist 89354 gange,
og udskrevet 2211 gange.


Energi:
KJ total 14643 (3486 kcal)
KJ pr. stk. 732 (174 kcal)
Vægt ialt 1198 gram
Vægt pr. stk. 59 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1222 KJ (291 kcal)
Protein 5.9 gram
Fedt 15.5 gram
Kulhydrat 33.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lisa  -  2015-06-02 21:33:26
Skal der smør i, hver gang man ruller på ny, eller kun den første gang?


  -  2014-06-26 22:10:50
De bliver rigtig gode hvis man bruger max 150 smør til at rulle imellem. De hæver fint fra frost selv om der er brugt alm. gær og de ikke er hævet før frost.


Kokken  -  2013-02-17 16:09:31
De kan godt fryses inden bagning, men de skal nå at hæve, og evt lige en hurtig forbagning først , da frost ødelægger gærcellerne i alm. købegær..


Susanne40  -  2012-03-24 15:59:32
Rigtig god opskrift, og den er ikke spor indviklet - tager bare lidt lang tid! De virker lidt mere fede i det end dem jeg plejer at bage (hvor margarinen er blandet med i ingredienserne), men de ligner rimelig pænt dem man køber hos bageren.


  -  2012-02-05 16:53:58
Fatter intet af den opskrift


  -  2011-11-28 14:12:43
Ja det er alm Birkes og ikke kagebirkes(dem er der sød remonce inde i )


  -  2011-04-02 11:55:47
1 1/4 time tog det for mig, rimelig god opskrift, jeg rullede den 3 x 3 hvilket man gør til alt wienerbrød, ps jeg er udlært BAGER


  -  2010-11-30 11:05:26
Ja de tager noget tid at lave,men til gengæld er de rigtig gode Det er de alm. birkes som man køber hos bageren ikke de der københavnere birkes(som har sød remonnce i midten) Har ikke prøvet at fryse dem inden bagning så jeg ved det ikke :)


B-O  -  2010-06-11 16:03:12
Supergode og nemme att lave. Tak for en dejlige opskrift. //Hilsen B-O fra Sverige


  -  2010-02-26 14:51:18
Skal bare lige høre, er disse de "almindelige" birkes-rundstykker som man kan købe hos bageren, eller er det dem, der er "kage-birkes"? :)


  -  2010-02-14 12:05:44
Kan de mon fryses inden bagning?


  -  2009-11-17 10:19:38
Ja kun smør en gang,men skal derefter rulles/foldes 3-5 gange,bliver mere luftigt for hver rulning


  -  2009-11-17 10:17:47
Dejligt at i kan lide dem,de er også gode


MIG  -  2009-06-20 13:09:20
De bliver bare super gode... jeg lavede dem på omkring 2 timer.


Lise  -  2009-05-23 18:11:36
De er bare super gode. Tak for denne dejlige opskrift. Det er kun 1 gang det er indviklet. 2. gang man laver den, ved man hvordan man skal gøre.


Solvejg  -  2008-06-20 21:23:30
De bliver bare super gode. Det tager lidt tid at lave dem, men det er det værd.


  -  2008-04-15 15:48:41
Wooooow, en invirklet opskrift, kunne du forklare det der på en anden måde? ??


Jeanette  -  2007-08-03 07:31:25
Skal man kun komme smør på den ene gang?