Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Pinnekjøtt

Pinnekjøtt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød

Oprindelsesland : Norge

NorgeIndsendt af : mia

Indsendt :



Ingredienser:
 saltet lammekød - fx kotelleter
 kartofler
 kålrabi
 evt.birkepinde
 
Opskrift:
Man kan selv salte kødet i en pose og lægge det på køl et par dage før brug.

Det saltede lammekød udvandes evt. og lægges derefter på en rist af fx birkepinde. tilsæt lidt vand og lad kødet dampkoge i flere timer indtil det falder af benene.

Kartofler og småtskåren kålrabi koges og laves til en mos. Hertil serveres også hele kartofler.

det overskydende fårefedt i gryden bruges som sovs.

Tips:

drik meget linie akvavit til denne ret.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (7 stemmer)

Opskriften er vist 12184 gange,
og udskrevet 129 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lars B  -  2013-09-03 11:22:35
Er der nogen der ved hvor man kan købe det? Evt. bestille over nettet.

inger-karin l  -  2008-12-06 17:14:49
Detter er en fantastisk god ret, som vi i vores hjem har fået hver jul i mange år.At det skulle tørres på fjeldet har jeg aldrig hørt. Man kan selv lave det hvis man har et luftigt netskab(mod nord pgr.solen) Det vi drak til(som voksen )i mit hjem, var cognac og exmas. Det lyder måske voldsomt, men krads drikke til krads mad. Det hører sig til.

jan w  -  2007-02-17 11:34:57
en fantastisk ret, men rigtig pinnekjøtt er saltet og tørret på fjeldet, evt. også røget. kan bestilles på nettet for ca nkr. 200 pr kg.