Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Smørstegte rødspætter med smør og persille

Smørstegte rødspætter med smør og persille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Rødspætte, hel

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :


Smørstegte rødspætter med smør og persille, billede 4 Smørstegte rødspætter med smør og persille, billede 1 Smørstegte rødspætter med smør og persille, billede 2 Smørstegte rødspætter med smør og persille, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 hele rødspætter
 hvedemel
 salt
 peber
 
 Stegning:
50 g.smør
 
 ekstra smør
 persille
 nye kartofler
500 g.grønne asparges
2 citroner
 
Opskrift:
Rødspætterne flås (Få fiskehandleren til det), rens fisken og klip finderne af. Rids evt. spætterne 2/3 ned langs rygbenet på hver side. Vend spætterne i hvedemel og krydder med salt og peber.

Steg spætterne i smør 5-6 minutter på hver side til de er møre (500 grams spætter), først på den mørke side.

Server med nye kartofler og persilledrys, brune smør, kogte grønne asparges og citron.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (15 stemmer)

Opskriften er vist 96155 gange,
og udskrevet 1081 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lena Rosenkilde  -  2009-07-11 14:49:04
1. Kom hvedemel i en plastikpose, kom rødspætterne i, hold i åbningen og ryst posen til spætterne er dækket af mel. Du slipper for alt det ulækre på fingrene. 2. En god ting er, at komme lidt olie (jeg bruger olivenolie) på panden først og derefter smør. Smøret bliver ikke sort og du får en mere sprød og ikke meget mørkstegt fisk. 3. Jeg kommer smør i en lille rustfri smørskål og sætter den ned i/til kartoflerne, når de mangler ca. 5.min af kogetiden.