Helstegt rødspætte med smørsovs

Helstegt rødspætte med smørsovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Rødspætte, hel

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Helstegt rødspætte med smørsovs, billede 4 Helstegt rødspætte med smørsovs, billede 1 Helstegt rødspætte med smørsovs, billede 2 Helstegt rødspætte med smørsovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 hele rødspætter
 hvedemel
 salt
 peber
 
 Stegning:
50 g.smør
 
 ekstra smør
 persille
 nye kartofler
500 g.grønne asparges
2 citroner
 
Opskrift:
Rødspætterne flås (Få fiskehandleren til det), rens fisken og klip finderne af. Rids evt. spætterne 2/3 ned langs rygbenet på hver side. Vend spætterne i hvedemel og krydder med salt og peber.

Steg spætterne i smør 5-6 minutter på hver side til de er møre (500 grams spætter), først på den mørke side.

Server med nye kartofler og persilledrys, brune smør, kogte grønne asparges og citron.





karakterer:
Opskriften er vist 111164 gange,
og udskrevet 1201 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (17 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-07-11 14:49:04
1. Kom hvedemel i en plastikpose, kom rødspætterne i, hold i åbningen og ryst posen til spætterne er dækket af mel. Du slipper for alt det ulækre på fingrene. 2. En god ting er, at komme lidt olie (jeg bruger olivenolie) på panden først og derefter smør. Smøret bliver ikke sort og du får en mere sprød og ikke meget mørkstegt fisk. 3. Jeg kommer smør i en lille rustfri smørskål og sætter den ned i/til kartoflerne, når de mangler ca. 5.min af kogetiden.