Glutenfri gulerodskage

Glutenfri gulerodskage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Rodfrugter - Gulerødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Glutenfri gulerodskage, billede 4 Glutenfri gulerodskage, billede 1 Glutenfri gulerodskage, billede 2 Glutenfri gulerodskage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
350 gram Mandler, usmuttede 1 dl. mandler vejer ca. 50 gram.
1 mandel vejer ca. 1 gram.
400 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
4 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
180 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
30 gram Finax melmix rød, glutenfri 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
1 Appelsin, skal heraf 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 40 gram
   
Opskrift:
Hak mandlerne (evt. halvt solsikkekerner) fint og riv gulerødderne fint.

Pisk æggeblommer og farin til det skummer. Tilsæt gulerødder, mandler mel og revet appelsinskal. Vend de stiftpiskede hvider forsigtigt i.

Hældes i en bradepande 23x33 cm.
Bag ved 170 grader C. i 45-50 minutter.

Tips:

Kagen vinder ved at stå et par dage.

På billedet har vi brugt ostecreme, men kagen kan sagtens spise uden.


karakterer:
Opskriften er vist 45734 gange,
og udskrevet 1009 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 13373 (3184 kcal)
KJ pr. Pers. 1114 (265 kcal)
Vægt ialt 1240 gram
Vægt pr. Pers. 103 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1078 KJ (256 kcal)
Protein 8.9 gram
Fedt 13.4 gram
Kulhydrat 27.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Per  -  2022-10-07 11:03:06
I stedet for finthakkede mandler kan bruges mandelmel.

Jeanne  -  2011-01-24 16:06:14
Det var ikke kun min gæst der ikke kunne tåle mel, som nød denne kage. Jeg lavede blanding af mandler/solsikkekerner og den blev virkelig god. Den holder sig fugtig hele tiden - så den skal trække et par dage inden brug. Vil prøve at lave den med alm. mel, da det kun er 1/2 dl der skal i af det glutenfri mel.