Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Råger, flødestegte

Råger, flødestegte, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Råger, flødestegte, billede 4 Råger, flødestegte, billede 1 Råger, flødestegte, billede 2 Råger, flødestegte, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4–6 unge råger
 salt
 peber
100 g.røget bacon
30 g.smør
3 dl.piskefløde
1 dl.suppe eller bouillon
2–3 spsk.fintrevet rugbrød
 
Opskrift:
Drys de istandgjorte råger med salt og peber.

Skær den røgede bacon i små terninger og rist dem gyldne i en stegegryde. Kom smørret i og lad det blive gyldent. Brun rågerne på alle sider i fedtstoffet. Kom halvdelen af piskefløden i sammen med bouillonen. Lad rågerne snurre ved jævn varme i 30 min. Vend dem jævnligt, så de bliver ensartet stegt.

Tag dem op af gryden og hæld resten af fløden i sammen med det revne rugbrød – det jævner og giver farve. Kog sovsen igennem og smag den til.

Anret de stegte råger i et halvdybt fad og hæld flødesovsen over. Kogte kartofler smager godt til sammen med en salat.

Tips:

Rågerne kan fyldes med persille som kyllinger. 1 dl. piskefløde erstattes af creme fraiche.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (22 stemmer)

Opskriften er vist 20220 gange,
og udskrevet 400 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

mop  -  2012-01-04 11:54:20
den bedste måde at tilberede rågerne på. yderst dellikat.

Vera  -  2011-05-19 17:13:25
Yes sir, en opskrift på stegt råge. Præcis hvad man står og mangler i disse dage, jeg må ud og spørge de lokale jægere om de kan undvære et par fugle. Må dog indrømme, at jeg ikke ved satans meget om sætte sådan nogle krabater i stand, men jeg regner med at det er noget med at lade blodet dryppe fra, skolde+plukke fjerene af og fjerne indmaden uden at punktere milten. Og så selvfølgelig skære hovede og ben af. ... Må nok hellere google emnet inden at jeg giver mig i kast med det. Ellers en superfed idé, det´ langt den bedste måde at få hævn over irriterende dyr, efter min mening. Æd dem!