Brunch pandekager

Brunch pandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Morgenmad/BrunchRet : Morgenmad/Brunch - Brunch

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Lillian

Indsendt :      Red :
Brunch pandekager, billede 4 Brunch pandekager, billede 1 Brunch pandekager, billede 2 Brunch pandekager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Kardemomme, stødt
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Smør til panden
Opskrift:
Mel, bagepulver, kardemomme, vanillesukker, salt og sukker blandes i en skål. Mælken hældes langsomt i under stadig piskning til blandingen er glat. Ægget piskes i.

Smørret smeltes på panden. Dejen lægges i små klatter på den varme pande. (Jeg plejer at kunne få plads til 3 stk ad gangen på en almindelig pande.) Pandekagerne bages til de er brune på den ene side, vendes og bages færdige på den anden side.

Tips:

Mælken kan evt skiftes ud med kærnemælk eller friskpresset appelsinsaft.
Smager helt vidunderligt med pålægschokolade på! :-)





Beskrivelse:

Brunch pandekager opskrift

Forkæl familien med en omgang pandekager til brunch. Disse brunch pandekager er særdeles velsmagende og fungerer også fint som et lille mellemmåltid eller en hurtig snack på farten.

Med denne pandekage brunch opskrift går du ikke galt i byen. Opskriften er nemlig ligetil, og der anvendes mange basiske ingredienser, som du med garanti allerede har liggende i køleskabet. Derfor kan du hurtigt og nemt servere små pandekager til brunch i weekenden.

Ideer til topping på de små brunch pandekager

Du kan toppe dine brunch pandekager med alverdens ingredienser. Der er altid den klassiske sirup eller chokoladesovs, men hvorfor ikke prøve at toppe dem med flydende honning? Alle typer bær smager fantastisk sammen med de nemme brunch pandekager. Prøv f.eks. at toppe dem med blå, hindbær, brombær eller jordbær i skiver.

Vil du hellere have store pandekager? Så prøv en omgang gammeldags pandekager med sukker og syltetøj.

FAQ

Hvad får man til brunch pandekager?

Du kan servere alverden til dine brunch pandekager. Prøv med sirup, chokoladesovs eller flydende honning. Alle typer bær smager også godt til pandekagerne.

Kan brunch pandekager fryses?

Ja, du kan godt fryse brunch pandekager.

karakterer:
Opskriften er vist 609768 gange,
og udskrevet 9588 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (228 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 3532 (840 kcal)
KJ pr. stk. 294 (70 kcal)
Vægt ialt 493 gram
Vægt pr. stk. 41 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 716 KJ (170 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 3.6 gram
Kulhydrat 28.3 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-01-09 11:31:09
Det smager bare super godt.

  -   2019-07-31 17:08:11
Jeg skal lave brunch til 50 personer... hvor mange skal jeg lave pr person🤔

  -   2017-06-02 00:02:59
Super lækre pandekager!

  -   2015-08-04 10:53:57
Mums! Min søster og mig lavede dem igår de er tygge og så er der ikke for meget sukker min søster og mig er 13 og 17 år den kan klart anbefales især når man er 2 personer

  -   2015-06-19 19:41:20
Er KANON gode, men UDEN kardemomme, og suppleret med en "sjat" pilsnerøl, så bliver de også sprøde i kanten :-)

  -   2014-11-22 08:58:26
For meget kardemomme, for lidt sukker... Men ellers en super god opskrift ;)

  -   2014-11-09 11:43:21
Kan man fryse dem og hvor længe kan de ligge i fryseren

  -   2013-08-10 16:54:07
De er bare super! Ungerne i SFOen er bare SÅ go´e til at lave dem, og de elsker dem.

  -   2013-05-12 10:04:39
Og så lige en lille pære i, så er det helt perfekt

  -   2012-05-12 22:13:02
Så lækre og samtidig simple og lave! Tak for en lækker opskrift.

  -   2012-03-17 11:37:31
Tak for opskriften!! De blev bare SÅ gode. :)

  -   2011-10-01 10:15:05
Opskriften er hermed afprøvet og jeg sidder netop nu med den første og har smagt den - Klasse pandekage. De er søde og super sprøde. Lige som brunch pandekager skal være..!!!!!!

  -   2011-09-20 12:38:14
MUMS! siger jeg bare. Tusind tak for denne skønne opskrift Lillian. Hvade sådan lyst til pandekager og kun et æg tilbage. De smager skønt og konsistensen er lækker. Sidder netop med en varm kop te og pandekager med ahornsirup og en enkelt med blåbær marmelade. Nammenam :) Jeg elsker vanillesukker så gav den lige en tsk ekstra.

  -   2011-03-08 09:24:31
Til Marie: Jo opskriften kan sagtens laves med letmælk (eller minimælk). Det er helt op til en selv, hvilken slags mælk man bruger :)Da jeg indsendte opskriften skrev jeg bare mælk, så jeg tror, at der står sødmælk så de har noget at gå ud fra i energiberegningen. Personligt bruger jeg aldrig sødmælk, men minimælk.

  -   2011-02-17 08:28:06
Kan opskriften laves med letmælk i stedet for sød eller kærnemælk? vi har prøvet at lave dem med appelsinjuice, og det kan ikke anbefales..

  -   2011-02-16 11:45:28
Til Momse: Ja, pandekagerne kan sagtens laves i forvejen og fryses. Når de skal varmes er det bare at give dem en kort tur i mikroovnen :)

  -   2011-01-31 14:57:37
Kan pandekagerne laves i forvejen og fryses? Hvordan skal de varmes når jeg skal bruge dem?

  -   2010-06-10 06:39:18
DE SER OG ER RIGTIG GODE JEG BRUGER ALTID DENNE OPSKRIFT :-)...

  -   2009-09-06 14:12:37
Jeg har lavet de her pandekager rigtig mange gange og de er altid blevet lækre! Hvis dejen bliver til en hård klump, så er det nok dig, der ikke helt kan finde ud af det....

  -   2009-08-22 11:52:16
forfærdelig opskrift! fulde den til punkt og prikke 100% og det blev bare til en hård klump dej!

  -   2009-01-01 02:36:46
Super lækre pandekager. Blev dog nødt til at lave to portioner, da vi var meget vilde med dem. Mums

  -   2008-09-29 14:37:05
De smager vildt godt, men man skal liiige passe på med teske-størrelsen når man har gang i kardemommen! De smagte så godt og var så nemme at lave at jeg lavede dem to dage i træk... :) Tak for en glimrende opskrift!

  -   2008-07-18 19:41:46
det var min første brunch jeg nogensinde lavede med min kæreste og denne opskrift gjorde det mere fantastisk

  -   2007-09-16 08:42:08
Smager forfærdeligt med appelsinsaft...

  -   2007-09-07 16:48:46
Super opskrift. Jeg lader ½ dl flyde ud på panden af sig selv. Det giver god størrelse og tykkelse til brunch

  -   2007-04-08 10:14:53
Glemte at skrive at opskrifterne er til 2 personer.

  -   2007-04-08 10:13:59
Pandekagerne er egentlig også mest tænkt som en del af en brunch. Jeg plejer at servere følgende til: HALVE BAGTE TOMATER: 2 tomater halveres, kommes i et ovnfast fad. Der haldes lidt olivenolie og balsamicvineddike over og tomaterne krydres med salt og peber. De bages i ovnen ved 175 i ca 15 minutter. OMELET: 4 æg røres med ½ dl mælk, salt, peber og revet muskat. Æggemassen kommes på en varm pande og når massen er nogenlunde stivnet vendes omeletten og steges på den anden side. Dette gøres nemmest med et grydelåg. En håndfuld frisk babyspinat (skyllet) eller rucola samt enten frisk gedeost eller fetaost kommes på omeletten og den foldes sammen til en halvmåne. Skæres ud i trekanter og serveres. BRUNCHPØLSER OG BACON: 6-8 brunchpølser og 4 skiver bacon lægges i et ovnfast fad og sættes i ovnen på 175 grader i ca 15 minutter, eller til baconen er sprød. YOGHURT MED FRUGT: 1 liter youghurt naturel drypper af i et dørslag med et viskestykke til den er dejlig cremet og tyk. (Man kan selvfølgelig også bare købe græsk youghurt Total). Youghurten røres med 1 spsk vanillesukker og kommes i høje glas. Frisk frugt efter eget valg (fx. æble, banan, papaya, melon, mango) skæres i tern og lægges ovenpå. Som drikkevarer plejer jeg at servere CHAI: 4 dl vand og 4 dl mælk blandes i en gryde med 1½ spsk kvædete, 2 stjerneanis, 3 nelliker, 1 stang kanel,½ tsk revet ingefær, ½ tsk kardemomme, 1 tsk revet appelsinskal og en spsk sukker. KOges op og småsimrer i 10 minutter. Sies og hældes i glas. SMOOTIES: 250 gram frosne jordbær blendes med 2 dl mælk, 1 spsk vanillesukker og evt. 1 spsk sukker. Massen skal være "grødet" og tyk. Hældes i høje glas og serveres med sugerør. Man kan selvfølgelig også bruge andre bær end jordbær. Andre drikkevarer kan være friskpresset appelsinjuice og kaffe.

  -   2007-02-22 13:39:01
Rigtig lækre! Vi havde desværre ingen kardemomme, men de var rigtig gode alligevel! Yndlingstilbehøret til pandekagerne er ahornsirup, nussenia nøddecreme (nutella-efterligning) og hjemmelavet kirsebærmarmelade. Vi fik ca. 16 pandekager, og der var lige knap nok til to personer, når man ikke fik andet til.

  -   2007-02-09 21:05:25
meret god

  -   2005-01-01 01:01:01
De er bare gode!