Hjemmelavet rabarberis - Rabarber flødeis
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Snit rabarberne i 2 cm lange stykker og kog dem til kompot med sukker 6-8 minutter.
Køl kompotten helt af, den kan laves dagen før, så er man sikker på at den er helt kold. Pisk æggeblommerne godt med sukker og vaniljekorn. Vend rabarberkompotten i. Pisk fløden stiv og vend den forsigtigt i. Hæld blandingen i en form og sæt den i fryseren i ca. 6 timer. |
|
Opskriften er vist 265135 gange,
og udskrevet 6859 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.7 (82 stemmer) |
|
Kommentarer Leif - 2021-08-14 18:22:56 Jeg havde 1350 gram rabarber og 650 g. jordbær, lavede kompot med 650 g. sukker. Kompoten er perfekt, nu skal jeg bare have lavet isen Malene - 2019-07-11 22:16:48 Lækker og nem is! Jeg synes - som flere andre - at der skal ekstra rabarber i. Den skal laves igen og igen og igen ☺️ Birgitte - 2015-05-27 15:23:10 Helt fantastisk dejlig is - kan helt sikkert anbefales. Husk ekstra rabarber (jeg brugte 500 gr. til samme sukkermængde) og Grand Manier - det giver lige et ekstra pift. Annette - 2012-07-28 10:45:13 Super god og nem is. Jeg tog også en bakke jorbær og kom i isen. Jordbærrene er en god kontrast til rabarberne. Pia - 2012-07-26 17:29:52 Rigtig god opskrift! Blev et hit blandt gæsterne! Søren - 2012-06-17 10:26:36 1/2 dl. Grand Manier i kog med kompotten... Thumps up! anonym - 2011-08-17 14:02:46 Den er bare så fantastiks jeg har lavet den mange gange. Det er så dejlig at man ikke skal ud og indvistere i en ismaskine. Tusind tak. Astrid kirsten madsen - 2011-05-08 07:25:14 Dejlig is. Det er første gang jeg forsøgte med hjemmelavet is, men bestemt ikke den sidste. Susanne40 - 2011-01-02 18:19:22 Smager ikke så meget af rabarber, brug 500 gr rabarber og kog godt ind til mere koncentreret puré for at få mere smag. Bolette - 2010-10-27 12:47:34 Har ikke meget erfaring med hjemmelavet is, men den her er fantastisk. Syntes dog at den blev en lille tand for sød så næste gang nøjes jeg med 2/3 sukker. Bladene på fotoet ligner citronmelisse. anonym - 2010-10-13 10:36:25 Hvad er det for nogle blade du har på :) de står ikke i opskriften anonym - 2010-10-04 12:29:11 Jeg vil gerne sige tak for den dejlige opskrift jeg har lavet den hver gang jeg har fået nye gæster og så får de en kopi af opskriften. venlig hilsen ulla jensen. Anita - 2010-06-12 09:25:46 Fantastisk opskrift. Havde ikke nok flormelis og supplerede med økologisk sukker,og det blev helt perfekt. anonym - 2010-05-30 16:43:13 Glæder mig meget til at lave den. Den ser rigtig god ud Tine C - 2010-05-26 09:53:47 Fantastisk smag. Personligt synes jeg godt, at der må komme mere rabarber i end opskriften lægger op til. Det vil jeg i hvert tilfælde gøre fremover for at få en kraftigere rabarber-smag. Bon Appetit! anonym - 2009-06-02 10:44:40 Den er bare god. Der behøves ikke ismaskine eller andet for at lave en god is - dejlig oplevelse. Jeg kan anbefale at blende rababerne når de er kogt og kølet af. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne