Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Havreflager

Havreflager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 30 stk.
SmåkagerRet : Småkager - Diverse Småkager

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Havregryn

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Ikke fryseegnet

Indsendt :


Havreflager, billede 4 Havreflager, billede 1 Havreflager, billede 2 Havreflager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Smelt smøret, og lade det køle lidt af. Pisk ægget op i en skål. Tilsæt mel, sukker, havregryn, bagepulver og smør, og pisk det godt sammen.

Stil det i køleskabet mindst en time, så dejen bliver fast og let at arbejde med. Rul kugler på ca. 2 cm. og stil dem på bagepapir med god afstand, da de flyder ud. Der skulle ca. blive 30 ud af det.

Bag dem ved 180 grader 10-12 min.






karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (24 stemmer)

Opskriften er vist 38431 gange,
og udskrevet 815 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 6318 (1504 kcal)
KJ pr. stk. 210 (50 kcal)
Vægt ialt 375 gram
Vægt pr. stk. 12 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1685 KJ (401 kcal)
Protein 6.5 gram
Fedt 19.7 gram
Kulhydrat 51.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Danielle  -  2019-12-23 17:23:22
Man skal regne med at de hæver en smule, så de må ikke være særligt tykke. Hvis man vil have den lidt mere frisk småkage så tilføj lidt revet appelsinskal

Camilla  -  2011-12-06 10:21:00
Næste gang vil jeg prøve at erstatte sukkeret med honning, og nogle af havregrynene med hakkede hasselnødder eller mandler. Og måske lidt hakket chokolade. :)

den sødeste  -  2008-10-22 10:53:51
havreflager er de bedste keger især når opskriften er fra alletiders kogebog, og de smager bare perfekt kagerne;D så prøv at søg:havreflager også print også er det bare at lave dem;D god fornøjelse<3