Grønkålskartoffelmos

Grønkålskartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Kartoffel Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : jacob

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
1000 g.melede kartofler
250 g.grønkålsblade
2 dl.mælk
15 g.smør
 Muskatnød, friskrevet
0.5 tsk.salt
 frisk kværnet peber
 
Opskrift:
skræl kartoflerne og skær dem i tykke skiver kog kartoflerne godt møre i vand uden salt hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre.

rib grønkålsbladene af og kog dem møre i ½ time hæld vandet godt fra hak grønkålen med en kniv el. i foodprocessor

mos kartoflerne med en kartoffelmoser håndmixer el. kraftigt piskeris varm mælken og pisk den i lidt ad gangen til mosen har en passende konsistens tilsæt

smørret tilsæt den hakkede grønkål revet muskat nød og salt/peber


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kartoffelmos

karakterer:
Opskriften er vist 14568 gange,
og udskrevet 266 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Allan S.G.  -  2012-12-05 12:46:20
Denne "Grønkålskartoffelmos" er af irsk oprindelse, og hedder "Colcannon" i sit hjemland. Hvis man indtaster "colcannon recipe" på Google, vil man finde flere forskellige opskrifter, der minder om denne - med små variationer. Jeg har også smagt den, hvor den blev serveret med hakket persille drysset over. Mums!

Karen  -  2008-01-31 09:16:10
Vi har masser af grønkål i haven. Jeg tror denne måde at få det anvendt på er fin. Det skal prøves

Lone  -  2007-10-05 17:59:50
Det lyder spændende, det vil jeg prøve!

Mia  -  0000-00-00 00:00:00
Den må jeg prøve! Lyder spænénde..!