Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      BrugerserviceCreme brullee

Creme brullee, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :Ingredienser:
4 dl.fløde
1 stang vanille
4 æggeblommer
2x50 g.sukker
 
Opskrift:
Sæt ovnen på 150 grader.

Varm fløde og en vanillestang op i en gryde til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen og lad det trække ca. 10 min. under låg. Fjern vanillestangen.

Pisk æggeblommerne luftige med halvdelen af sukkeret og rør den varme vanillefløde i.

Si cremen over i 4 portionsforme.

Bag cremen i et varmt vandbad der når halvt op på formene 40-50 min. til cremen er stivnet. Lad cremen blive kold i køleskabet.


Beskrivelse:
Se kokken farvorit Creme Brulle

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (5 stemmer)

Opskriften er vist 11502 gange,
og udskrevet 522 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Sven  -  2010-05-02 14:23:40
Vanillestang: en vanillestang er et vidt begreb, - de mest almindelige er på 2-4 gram, men man kan også få store stænger på 6-7 gram. Til denne opskrift er en enkelt stang på ca. 3g nok til de flestes smag, men flæk stangen på langs med en skarp kniv, og fold den ud, før du lægger den i fløden. Æg: æg er også så meget forskelligt, - fra bur til fritgående - og det påvirker faktisk ikke alene blommestørrelsen, men også hele dessertens smag, når man taler om så enkel en dessert som denne ... økologien gør ikke den store smagsforskel, men det gør fritgående/skrabe-høns. Fløde: her er det ikke bare smagen som er bedre i en god økologisk piske, men kan man ovenikøbet få en uhomogeniseret fløde, som f.eks. Øllingegaard, så giver det bonus. Skålen: på fine restauranter i Frankrig, har jeg fået den i en flad, stor skål, men jeg synes at den bliver for fast og budding-agtig på den måde, - prøv almindelige små tærteforme, så creme brullee'en bliver ligeså høj, som den er bred. Karamellisering: du kan bruge de fleste typer sukker, men rørsukker er en god ting. Det hurtigste er naturligvis en gasbrænder (køb f.eks. en billig model til at brænde ukrudt af mellem fliserne, de fås tit for en 50'er), men vil man ikke have åben ild, så kan ovnens grill også bruges. Hvis du vil bruge grill, så gør du sådan her: tag cremerne direkte fra køleskabet og drys sukker på. Sæt ovnen på grill og på max temperatur (220-250 grader). Sæt cremerne i ovnen på en rist, ca 10cm fra toppen. Sørg for at ovndøren står let på klem, mens du bruner (jeg bruger en køkkenkniv sat ned i siden), for det er jo kun overfladen der skal have varme ;-) Flambé: skal det være lidt festligt, så flamber cremerne (f.eks. cognac eller sambuca) ... bare hæld 1 centiliter sprit (en lille snaps) på cremerne lige før du sætter dem foran gæsterne, og tænd dem med en lighter PS. det forudsætter selvfølgelig at de lige er blevet karamelliseret, ellers bliver spritten ikke varm nok til at brænde ... har du karamelliseret dem på forhånd, så varmer du bare spritten hurtigt op i en lille smørsmelter, sætter ild til den, og hælder den flammende sprit over desserten. Variation 1: tag evt. 1/10 af vanillecremen fra, når den er helt færdig til at komme i formen, og rør denne sjat med noget fintrevet, god, mørk chokolade, - fyld formene med den store portion creme, og dryp så chokoladecremen i med en teske, så den tegner nogle fine streger i creme brulle'en. Variation 2: kom 2-3 amarena-kirsebær med en anelse kirsebær-sovs i bunden af formen, før du kommer cremen i, - hæld cremen i over bagsiden af en ske, så det ikke bliver blandet til en pærevælling med kirsebærsovsen ;-)

erik  -  2010-01-07 09:41:27
Jeg havde kun ½ stang vanille. Jeg flækkede den og skrabte kornene ud og brugte dem sammen med skallen, som jeg bagefter fjernede. Jeg brugte rørsukker, og resultatat var perfekt til nytårsaften.

suem  -  2008-03-29 15:05:53
Denne opskrift er nemmere og bedre end de andre, men der mangler lige en beskrivelse af, hvordan desserten karameliseres til sidst. Jeg bruger en gasbrænder - det er nemt og til at styre.