Svinemørbrad med bacon a lá vildt

Svinemørbrad med bacon a lá vildt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : OP

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 stor svinemørbrad 700-800 g.
2 pakkerbacon i skiver
 Enebær
 Ribsgele
 Salt
 peber
 Fløde
 Rødvin
 margarine/smør eller rapsolie
 
Opskrift:
Baconskiver omvikles svinemørbraden med ca. 1 cm. overlag (Indtil man finder fidussen så brug evt. tandstikker uden smag som fastholdelse af bacon).

Panden varmes op til "bacontemperaturstegning" og i mellemtiden inden mørbraden lægges på panden tilføjes knuste enebær på panden ca. 50 stk. Mørbraden steges. Når baconen er blevet pænt stegt overhældes den med rødvin efter behov. Det skal lige siges at det oser/emmer en del, men det giver en god spændstighed, farve og smag. Lad mørbraden stege videre på lavere blus til den ikke virker så blød at trykkes på med f.eks. en gaffel (ligesom en hakkebøf). Lad den derefter hvile ca. 20 minutter. Pak den ikke ind i stanniol men læg det kun over den som et tag så den kan afgive dampen, ellers steger den videre. og husk den afgiver væde i hvileperioden.

Saucen laves på resterne af fedtstoffet på panden: Tilsæt ribsgele efter af resterne enebærerne er fjernet. Varm det op og tilsæt enten fløde 13 eller 38 alt efter behag. Smages selvfølgelig til med salt og peber samt Kulør for farvens skyld. Velbekommen

Tips:

Serveres i afskårene skiver på ca. 2 cm tykkelse med nye kartofler og et godt flütes samt en god salatskål efter eget valg ved siden af.





karakterer:
Opskriften er vist 26031 gange,
og udskrevet 548 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-07-09 15:08:05
50 enebær er da temmeligt meget, smager det ikke af for meget så? Når jeg lavervildt bruger jeg måske 10 knuste.

  -   2007-02-19 14:23:12
god opskrift. Jeg tilføjede noget rouqefort til sovsen, det gør den lidt mere " vild"