Jordbærtærte a la Liuwina

Jordbærtærte a la Liuwina, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Katsuko

Indsendt :      Red:

Jordbærtærte a la Liuwina, billede 4 Jordbærtærte a la Liuwina, billede 1 Jordbærtærte a la Liuwina, billede 2 Jordbærtærte a la Liuwina, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Mørdej:
5 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Fyld:
100 gram Mørk chokolade 44% Den almindelige mørke kogechokolade med 44 % kakao.
Fedt ca. 30%

Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
100 gram Ribsgele 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
1 brev Kagecreme (pulver) maizena Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
kom melet i en skål, hak smørret ud i melet og smuldre det sammen med fingrene. pisk ægget sammen med en gaffel. kom sukker og sammenpisket æg i melet. ælt det med fingrene til dejen bliver blød, glat og lind. Lad dejen hvile i køleskabet i 30-60 minutter.

Tag dejen ud og ælt den igennem kort. Tag 2/3 dele af dejen og rul den ud til en rund plade ca. 2-4mm tyk, og kom dejen i en smurt tærteform. Brug den sidste 1/3 af dejen til at lave kant.

Forvarm ovnen til 200 grader (varmluftsovn 180 grader). Prik huller i tærtebunden med en gaffel og bag tærtebunden i ovnen i 10 minutter, indtil den bliver gylden. Lad bunden køle af.

Smelt kogechokoladen og kom den i den afkølede tærtebund, smør et godt lag chokolade i efter smag og behag. Sørg for at få chokoladen over hele bunden og kanten. Lad chokoladen størkne.

Mens chokoladen størkner tilberedes kagecremen som anvist på pakken. Et godt tip er at erstatte 1/4 l mælk med 1/4 l piskefløde, for en mere lækker og luftig creme.

Skyld jordbærrene og skær dem ud i halve. læg dem på et stykke køkkenrulle så de kan tørre.

Når chokoladen er størknet, skal kagecremen kommes i. Jordbærrene kommes oven på kagecremen.

Til sidst, kronen på værket. kom ribsgele glasset, uden låg, i en gryde med lidt vand. lad vandet småkoge, indtil geleen er smeltet. hæld geleen over jordbærrene så det dækker. Lad tærten køle af i køleskabet indtil geleen er stivnet igen, og server.

Tips:

Man kan komme chokolade og kagecreme i efter behov. nogen kan lide meget, andre kan lide lidt. det er op til den enkelte! God fornøjelse


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte

karakterer:
Opskriften er vist 20113 gange,
og udskrevet 359 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 17176 (4089 kcal)
KJ pr. Pers. 2147 (511 kcal)
Vægt ialt 1905 gram
Vægt pr. Pers. 238 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 901 KJ (214 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 8.7 gram
Kulhydrat 30.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Liuwina  -  2012-06-04 19:26:45
angående størrelse på formen, så er en på godt 28 cm i diameter det jeg plejer at bruge. og jeg har altid dej i overskud, til at lave en mindre tærte også. :)

Størrelse?  -  2012-03-07 20:57:56
Hvor stor skal tærteformen cirka være (i diameter)

happy bruger  -  2010-07-05 16:15:34
nem, hurtig og lækker tærte.. kan også bruges med andre bær og evt. hvid chokolade.. mums