Rababerpie med smuldredej

Rababerpie med smuldredej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :
Rababerpie med smuldredej, billede 4 Rababerpie med smuldredej, billede 1 Rababerpie med smuldredej, billede 2 Rababerpie med smuldredej, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
400 gram Rabarber, renset vægt
25 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
  Smuldredej:
125 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
75 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Snit de rå rabarber i mindre stykker bland dem med hvedemel, sukker og æg massen lægges i et ildfast fad 24 cm. i diameter.

Til smuldredej blandes farin, hvedemel og smør hak det sammen og fordel det over rabarberne.

Bages i ovnen i 40 min ved 225 grader C. alm. ovn.

Tilbehør:
creme fraiche, vanillesovs eller flødeskum.





karakterer:
Opskriften er vist 56366 gange,
og udskrevet 721 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11289 (2687 kcal)
KJ pr. Pers. 1411 (335 kcal)
Vægt ialt 1090 gram
Vægt pr. Pers. 136 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1035 KJ (246 kcal)
Protein 2.9 gram
Fedt 7.1 gram
Kulhydrat 43.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-05-11 22:28:18
Kagen blev nu ok, men som jeg regnede med, meget sød og toppen blev lidt karamelagtig, jeg vil helt sikkert nøjes med 75 g. farin en anden gang.

  -   2008-05-11 16:22:11
Syntes ikke det virker helt rigtigt denne opskrift. Der er utroligt meget sukker i, også selvom rabarber er meget syrlige. Smulderdejen var der ikke meget smulder over, ved godt at havde jeg brugt foodprocessoren ville smøret ikke være blevet helt så blødt, men syntes alligevel der skulle havde været mere mel i, eller også mindre farin, evt, lige dele af hvert. Dejen blev lynhurtig mørk i det, og jeg lagde stanniol over efter 15 minutter og nøjedes med at bage den 30 ialt.