tørrede bønner eller kikærter til at ” blindbage”3 dl. tørrede bønner eller kikærter til at ” blindbage”
1
bakke
jordbær1 bakke jordbær
3
nektariner3 nektariner
1
citron1 citron
4
dl.
creme fraiche 38 %4 dl. creme fraiche 38 %
0.5
vanillestang0.5 vanillestang
3
spsk.
flormelis3 spsk. flormelis
50
g.
hvid chokolade50 g. hvid chokolade
Opskrift:
Blend mandlerne til mel i en food processor. Kom hvedemel og smør i små stykker i.
Kør til parmesanlignende konsistens. Tilsæt sukker.
Hæld dejen ud på bordet. Saml den i hånden med æggeblommen og evt. lidt vand.
Ælt dejen til den er jævn og smidig. Lad den hvile koldt ca. 15 min. Rul dejen ud mellem to stykker film, fjern filmen og beklæd en smurt tærteform med dejen. Stik med en gaffel. Stil tærtedejen i fryseren ca. 20 min. til den er frosset.
Kom et stykke bagepapir eller folie i bunden og fyld med tørrede bønner
Bag tærtebunden midt i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 10 min. Fjern bønnerne og bag yderligere 5 min. til bunden er gylden.
Smelt chokoladen i et vandbad og pensl bunden samt kanterne.
Pisk creme fraiche stift med skal og saft fra citronen samt flormelis og vanillemarv.
Skyl jordbærrene og pil blomsten af. Skær nektarinerne i både.
Smør cremen i bunden af tærten og læg jordbær og nektariner dekorativt på toppen.