Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Jordbær/nektarintærte med hvid chokolade og citroncreme

Jordbær/nektarintærte med hvid chokolade og citroncreme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Bær - Jordbær

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
50 g.mandler
175 g.hvedemel
125 g.smør
50 g.sukker
0.5 tsk.fint salt
1 æggeblomme
 Evt.lidt koldt vand
3 dl.tørrede bønner eller kikærter til at ” blindbage”
 
1 bakkejordbær
3 nektariner
1 citron
4 dl.creme fraiche 38 %
0.5 vanillestang
3 spsk.flormelis
50 g.hvid chokolade
 
Opskrift:
Blend mandlerne til mel i en food processor. Kom hvedemel og smør i små stykker i. Kør til parmesanlignende konsistens. Tilsæt sukker.

Hæld dejen ud på bordet. Saml den i hånden med æggeblommen og evt. lidt vand. Ælt dejen til den er jævn og smidig. Lad den hvile koldt ca. 15 min. Rul dejen ud mellem to stykker film, fjern filmen og beklæd en smurt tærteform med dejen. Stik med en gaffel. Stil tærtedejen i fryseren ca. 20 min. til den er frosset.

Kom et stykke bagepapir eller folie i bunden og fyld med tørrede bønner Bag tærtebunden midt i en forvarmet ovn ved 180° i ca. 10 min. Fjern bønnerne og bag yderligere 5 min. til bunden er gylden.

Smelt chokoladen i et vandbad og pensl bunden samt kanterne.

Pisk creme fraiche stift med skal og saft fra citronen samt flormelis og vanillemarv.

Skyl jordbærrene og pil blomsten af. Skær nektarinerne i både.

Smør cremen i bunden af tærten og læg jordbær og nektariner dekorativt på toppen.

Server med iskold mousserende vin.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Jordbærtærte

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7493 gange,
og udskrevet 132 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu