Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Mørbradfad med gorgonzolasauce

Mørbradfad med gorgonzolasauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : joeson

Indsendt :


Mørbradfad med gorgonzolasauce, billede 4 Mørbradfad med gorgonzolasauce, billede 1 Mørbradfad med gorgonzolasauce, billede 2 Mørbradfad med gorgonzolasauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
300 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
150 gram Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
200 gram Champignoner 1 bakke med 500 gram champignon med rod giver ca 400 gram rensede champignon.
   
600 gram Svinemørbrad, afpudset
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
150 gram Gorgonzola
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 bdt. Persille, frisk Et bundt afskåret persille vejer ca 100 gram.
Sennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør:
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
   
Opskrift:
Svits de skivede porere, peberfrugt og champignon, uden det tar farve på panden, og kom det over i et smurt ildfast fad.

Skær mørbrad i 8 bøffer, der brunes på begge sider og krydres med salt og peber.

Smør bøfferne med sennep og sno en skive bacon omkring hver. Læg bøfferne oven på grøntsagerne.

Smelt gorgonzolaen i fløde og hæld saucen over bøfferne. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca 30 minutter.

Drys med persille og server ris, pasta, salat eller flutes til.

Tips:

Kan varmt anbefales.... familien elsker den og selv svigermor fandt den god :-)


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (47 stemmer)

Opskriften er vist 159828 gange,
og udskrevet 7670 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19083 (4543 kcal)
KJ pr. Pers. 4770 (1135 kcal)
Vægt ialt 3045 gram
Vægt pr. Pers. 761 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 626 KJ (149 kcal)
Protein 7.1 gram
Fedt 9.0 gram
Kulhydrat 10.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Randi Pedersen  -  2015-10-04 18:14:25
Kan retten laves og fryses? Har ikke så megen erfaring med gorgonzolasauce og frysning 😊

Per  -  2014-03-09 15:09:52
Fantatisk god ret, jeg vider udviklede lidt på den, med lidt hvidvin i sovse, så bringer det en mere rund smag ind i mørbrad gorganzolasovsen. :D fritere evt, persillen til topping.

  -  2013-08-29 17:45:30
Har lavet den med ligeså stor med koteletter :-) da de er en smule billigere.

Ingelise  -  2011-01-11 09:58:00
Rigtig gpod ret, men mean kan undlade og hælde al sovsen oger men gemme noget til at servier til maden da sovsen bliver ret tynd når der har været i ovnen.

Ulla  -  2010-10-15 19:43:11
Fantastisk opskrift. Har brugt den flere gange. Folk, der mener, at de ikke kan lide ost, spiser den med velbehag. Man kan med fordel lave dobbelt portion sovs - den bliver spist!

Søren  -  2010-06-07 16:56:53
Det er den eneste måde at lave en svinemørbrad den er bare super lækker vi får den tit.

Pia Meiner  -  2010-02-20 11:03:08
Super lækker gæsteret, fik den med ris og pasta til, så kunne folk selv vælge. Det hele kan laves i forvejen så man kan hygge med gæsterne når de kommer! - Hvis der bliver rester, er de ekstra gode dagen efter :)

  -  2008-10-10 08:13:32
Virkelig en god ret, tag evt lidt rouquefort og smelt i sovsen samtidig med gorganzolaen, det forringer i hvert fald ikke smagen:)

Janne - Ølstykke  -  2007-12-16 18:53:39
Den er bare supergod - lav dobbelt portion sovs - den smager bare himmelsk

Ulla  -  2007-11-17 20:19:18
Den er fantastisk, også selvom man ikke er til gorgonzola. Det er vi bestemt ikke, men når det smeltes i fløde smager det bare super lækkert.

Anja  -  0000-00-00 00:00:00
Den er rigtig god, hvis man er til gorgonzola. lav rigeligt med sovs, hvis du serverer ris til. Frisk pasta er også godt til.