Gæste mørbrad i fad med karry og ananas

Gæste mørbrad i fad med karry og ananas, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Svinemørbrad i stykker

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Tina

Indsendt :      Red :
Gæste mørbrad i fad med karry og ananas, billede 4 Gæste mørbrad i fad med karry og ananas, billede 1 Gæste mørbrad i fad med karry og ananas, billede 2 Gæste mørbrad i fad med karry og ananas, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
600 gram Svinemørbrad, afpudset
150 gram Cocktailpølser En enkelt cocktailpølse vejer ca. 9 gram
150 gram Bacon i tern
1 Løg, pillet vægt 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
0.5 ds. Ananasringe konserves 340g. 1 dåse Ananasringe indeholder ca. 565 gram / 350 gram drænet vægt.

Der er 8-10 Ananasringe i en dåse.

1 Ananasring vejer ca. 40 gram
Karry
Paprika
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Stegning:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Sovs:
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Svinebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Ananasjuice. konserves 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
70 gram Tomatpure, koncentreret 1 tsk. 15 gram
1 spsk. 35 gram
1 dl. 140 gram
lidt Sød chilisauce
1 spsk. Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
Karry
   
Opskrift:
Steg bacon og finthakket løg sammen på en stor pande, kommes herefter over i et stort ildfast fad.

Rens mørbraderne og skær dem i bøffer, som trykkes let. Steg bøfferne i fedtstoffet tilsæt evt. lidt smør og lidt karry, 2-3 min på hver side, krydr. med salt, peber, karry og paprika, læg over i samme fad.

Rist pølserne i det samme smør, læg i fadet, rist ananasringene i karrysmørret og læg dem øverst på det sammenrodede kød, bacon og pølsefad.

Kog panden af med så meget fløde som i vil have sovs, evt. bouillon for at spare på fedtet i denne IKKE fedtfattige ret. Smag sovsen til og tilsæt en dåse con. tomatpure.

Hæld sovsen over i fadet og varm det hele i ovnen inden gæsterne kommer. Det hele kan laves i god tid så man kan nå at rydde køkkenet.

Tilsæt også gerne flere ting til fadet ex. champignon – perleløg - evt. majs, det kan være lige hvad man har lyst til.

Server en god salat og ris til.

Tips:

En god salat man kan lave til er: Meget fintsnittet hvidkål blandet med ananasstykker. Som blandes i denne 'creme' lavet af 1/2 l. 18% cremefraiche 6 spsk. mayonnaise lidt piskefløde alt efter konsistensen smag til med salt og hvid peber





karakterer:
Opskriften er vist 122625 gange,
og udskrevet 6253 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (32 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11702 (2786 kcal)
KJ pr. Pers. 2925 (696 kcal)
Vægt ialt 1936 gram
Vægt pr. Pers. 484 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 604 KJ (143 kcal)
Protein 9.5 gram
Fedt 9.8 gram
Kulhydrat 5.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-08-24 11:22:28
Super opskrift. Vi har lavet den mange gange, med forskellige variationer, men det er en god grundopskrift den her. 10+ herfra.

  -   2014-01-04 18:11:10
Dejlig velsmagende gryderet. Dejligt at den kunne laves før gæsterne kom. den bliver heller ikke dårligere af at "trække" lidt

  -   2013-04-08 13:30:50
Korrekt. Der mangler både stegetid og temperatur. Jeg vil tro retten skal have 180 grader 20-30 min afhængig af hvor kold retten er, når den kommer i ovnen. Pas på den ikke får for lang tid, for så bliver den tør. Jeg har dog ikke selv prøvet denne ret, men den lyder godt.

  -   2013-01-27 14:59:39
Jeg leder efter stegetid og temtratur til ovnen ? ;)

  -   2012-09-23 18:40:30
Hvor længe skal den i oven?

  -   2012-09-19 13:29:07
hvis man bruger favorit sauce , skal der så også carry og ananas i ?

  -   2011-06-26 10:28:01
Super lækker ret som alle kan lide! Den er altid et hit! En af mine yndlings retter!

  -   2011-03-13 13:21:05
Jeg giver Jonna ret. Favorit sovsen gør underværker :) Super god ret, nem at lave og til stor glæde for gæsterne.

  -   2011-03-09 09:55:38
Rigtig lækker ret. Lavede den klar om eftermiddagen og skubbede den i ovnen en time inden gæsterne kom.

  -   2010-03-25 18:18:18
3/2-2010 Rigtig god, serverede det med kartoffelmos og majs til, samt et godt flutes.

  -   2009-07-07 11:40:37
God ret, smager godt, nem at lave. God til både børn og voksne.

  -   2008-10-04 21:20:22
prøv i stedet for at lave sovsen selv at køb jensens favorit sovs og kom lidt mere fløde i end der står på flasken resultatet er mums

  -   2008-09-06 15:00:41
brugt til en herre aften det tog kejler

  -   2007-03-04 20:19:35
En meget lækker ret.Man kan bruge koldpresset rapskimolie istedet for smør og ca. 1 dl piskefløde.

  -   2005-01-01 01:01:01
Denne ret er bare lækker, en nem gæstemiddag, og god til en drengeaften.