Rabarbertærte med marengs

Rabarbertærte med marengs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Rabarbertærte med marengs, billede 4 Rabarbertærte med marengs, billede 1 Rabarbertærte med marengs, billede 2 Rabarbertærte med marengs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
3 dl. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
evt. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
400 gram Rabarber, renset vægt
2 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 spsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Marengs:
2 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
0.75 dl. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Pynt:
25 gram Mandelflager En pose mandelflager indeholder ca. 50 gram.
   
Opskrift:
Kom mel, sukker, vanillesukker og margarine i skålen til foodprocessoren. Findel med kniven. Saml dejen med æggeblommer og evt. vand.

Rul dejen ud og beklæd en tærteform ca. 27 cm. eller crisppande hermed. Prik tærtebunden med en gaffel.

Forbag tærtebunden 20 min. ved 175 grader C. alm. ovn.

Skær de rensede rabarber i tynde skiver og vend dem med sukker og majsstivelse, fordel fyldet over bunden og kom marengs og mandelflager over. Bag yderligere 10 min. ved 175 grader C. alm. ovn.

Tips:

Fyldet kan varieres alt sæsonens frugt, prøv f.eks. med hindbær, brombær eller stikkelsbær.


karakterer:
Opskriften er vist 27512 gange,
og udskrevet 607 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.1    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11697 (2785 kcal)
KJ pr. Pers. 1462 (348 kcal)
Vægt ialt 1064 gram
Vægt pr. Pers. 133 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1098 KJ (261 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 9.7 gram
Kulhydrat 41.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Kirsten  -  2020-07-04 15:58:50
Bag den ikke En gang sejlende bagt i starten bund ,men den bliver hurtig blød efterfølgende. Rabarberne slet ikke fået varme total rå.

  -  2010-06-05 16:33:36
Lavede den med jordbær og uden mandlerne...den blev supergod