Rabarberskum med hvid chokolade

Rabarberskum med hvid chokolade, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Rabarberskum med hvid chokolade, billede 4 Rabarberskum med hvid chokolade, billede 1 Rabarberskum med hvid chokolade, billede 2 Rabarberskum med hvid chokolade, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Rabarbermos:
375 gram Rabarber, renset vægt
0.5 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
100 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Hvid chokolade 30% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Rabarbermos:
Skær rabarberstilkene i mindre styk­ker, flæk vanillestangen og skrab kor­nene ud. Kog rabarber, vanillekorn og -bælg med sukker ved svag varme i cirka 10-15 minutter, til rabarberne er udkogte. Kog dem uden låg, hvis der dannes meget saft, så mosen ikke bliver for tynd. Rør rundt undervejs.

Tag vanillestangen op, køl mosen af og opbevar den i køleskabet, til den skal bruges.


Ved servering:
Pisk fløden til skum og vend den og den hakkede chokolade i rabarbermosen. Gem lidt chokolade til pynt.

Server desserten i glas eller skåle. Pynt evt. med lidt ekstra hakket, hvid chokolade.

Tips:

Desserten kan opgraderes, hvis du serverer marengskager til eller laver en stormarengslagkage/bund, hvor skummet bruges som creme.


karakterer:
Opskriften er vist 59586 gange,
og udskrevet 923 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 7046 (1677 kcal)
KJ pr. Pers. 1761 (419 kcal)
Vægt ialt 775 gram
Vægt pr. Pers. 193 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 909 KJ (216 kcal)
Protein 1.6 gram
Fedt 14.8 gram
Kulhydrat 20.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Pia  -  2022-05-13 13:45:18
Hurtig og nem dessert. Den smager super godt. 😀👍

Chef Jeff  -  2020-05-31 09:53:34
Lavet lige efter opskriften. Dejlig dessert, let syrlig og meget lækker.

Sara  -  2020-05-22 14:44:45
Måske skulle man komme et blad husblas i?