Rabarbermos:
Skær rabarberstilkene i mindre stykker, flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kog rabarber, vanillekorn og -bælg med sukker ved svag varme i cirka 10-15 minutter, til rabarberne er udkogte. Kog dem uden låg, hvis der dannes meget saft, så mosen ikke bliver for tynd. Rør rundt undervejs.
Tag vanillestangen op, køl mosen af og opbevar den i køleskabet, til den skal bruges.
Ved servering:
Pisk fløden til skum og vend den og den hakkede chokolade i rabarbermosen. Gem lidt chokolade til pynt.
Server desserten i glas eller skåle. Pynt evt. med lidt ekstra hakket, hvid chokolade.
Tips:
Desserten kan opgraderes, hvis du serverer marengskager til eller laver en stormarengslagkage/bund, hvor skummet bruges som creme.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.8
(5 stemmer)
Opskriften er vist 50360 gange, og udskrevet 783 gange.
Kommentarer
Chef Jeff - 2020-05-31 09:53:34 Lavet lige efter opskriften.
Dejlig dessert, let syrlig og meget lækker.
Sara - 2020-05-22 14:44:45 Måske skulle man komme et blad husblas i?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider