lammehoveder skåret halv igennem2 lammehoveder skåret halv igennem
10-15
sorte hele peberkorn10-15 sorte hele peberkorn
5-6
laurbær5-6 laurbær
2
gulerødder ( for smag)2 gulerødder ( for smag)
1
helt løg1 helt løg
salt salt
peber peber
arabisk fladbrød arabisk fladbrød
3-4
fed
hvidløg3-4 fed hvidløg
1
citron1 citron
1
tsk.
eddike1 tsk. eddike
Opskrift:
Læg lammehovederne i en stor gryde og hæld vand så det dækker. Tilsæt gulerødder, peberkorn, løget, laurbær, salt og peber.
Lad det småkoge i ca.2 timer.
Tag hovederne op og pil kødet af kinderne og rundt på kraniet.
Tag et fad ( med kant) og skift mellem at lægge vand og brød i fadet, så brødet bliver helt opløst.
Så blander man et krus af vandet med edikken, citronsaften og de pressede hvidløg og hælder øverst på det opløste brød.
( hvis man vil have det lidt stærkt, kan man tilsætte lidt frisk presset chili)
Til sidst anretter man det afpillede kød, øjne ( pil pupillen og det hvide fra), den skrællede tunge og hjernen ovenpå brødet og strør salt
Tips:
Det resterende kogevand kan bruges til suppe bagefter.
Velbekomme! Mine børn elsker det!
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3
(5 stemmer)
Opskriften er vist 6647 gange, og udskrevet 105 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider