Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kalvebov med dampede rødbeder og flødesauce

Kalvebov med dampede rødbeder og flødesauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvebov

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :



Ingredienser:
1000 g.kalvebov med ben
 
1 spsk.smør
1 spsk.olie
 salt
 peber
3 dl.hvidvin
1 dl.vand
 
1000 g.nye kartofler
 
 Rødbedeblanding:
250 g.skalotteløg
500 g.rødbeder gerne med top
500 g.grønne bønner
1 spsk.smør
0.5 citron
 
 Flødesauce:
4 spsk.maizena
15 cornichoner (små saltede agurker)
1 dl.piskefløde
 
Opskrift:
Varm ovnen op til 175 grader C. Brun kalveboven på en pande i smør og olie. Kasser fedtstoffet og krydr med salt og peber. Læg kalveboven i et ildfast fad. Tilsæt hvidvin og vand. Luk fadet med f.eks. sølvfolie og sæt det i ovnen i ca. 2 timer til kødet er mørt. Tag stegen op af det ildfaste fad og lad den hvile i 20 minutter før der skæres skiver af den.

Skær bovstegen ud ved først at skære kødet fra benet, skær derpå skiver på tværs af kødtrådene ved enten at rejse stykket på højkant eller ved at skære lidt på skrå.

Gem al væden (vin og stegesky) fra fadet.


Skrub kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 20 minutter.

Den dampede rødbedeblanding:
Pil skalotteløgene og skør dem midt over. Skær toppen af rødbederne, kasser stænglerne, men gem bladene og skyl dem. Skrub rødbederne (hvis skrællen er tyk så skræl dem i stedet for) og skær dem i ½ cm. tykke skiver.

Nip enderne af de grønne bønner.

Svits skalotteløg i smør i en gryde. Tilsæt rødbedeskiverne, hæld lidt vand ved, læg låg på og lad løg og rødbeder koge ca. 2 minutter. Kom herefter de grønne bønner i. Kog videre ca. 3 minutter til også bønnerne er møre og tilsæt til sidst bladene fra rødbedetoppene. Efter yderligere 2 minutter hældes vandet fra, og der smages til med citronsaft, salt og peber.


Flødesauce:
Jævn saucen (vinen og stegeskyen) med maizena. Tilsæt skivede cornichoner og piskefløde. Rør rundt og smag til med salt og peber og server retten.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)

Opskriften er vist 9636 gange,
og udskrevet 256 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu