Kalvefrikasse med basilikum

Kalvefrikasse med basilikum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvesmåkød - Skært kalvekød

Ukendt oprindelseslandKilde : Kødbranchens Fællesråd

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
750 g.kartofler
 
5 dl.vand
 salt
5 peberkorn
3 nelliker
2 laurbærblade
1 kaffefilter + bomuldssnor
 
750 g.asparges
 
750 g.friske ærter som bælges (eller 200 g. løse dybfrosne)
 
1000 g.nye kartofler
 
1 spsk.smør
2 spsk.mel
1 bdt.basilikum
 salt
 peber
 
Opskrift:
Skær kalveboven i tern a 2x2 cm. Kom dem i en gryde og hæld koldt vand over, så det dækker. Sæt gryden over ved svag varme og skum urenheder af, når kødet koger. Tilsæt salt og skum igen. Læg krydderierne (peberkorn, nelliker og laurbærblade) i et kaffefilter og luk med bomuldssnor. Læg krydderiposen ned i gryden og kog dem med. Kog kødet til det er mørt, ca. 40 minutter.


Hvide, friske asparges skrælles altid med retning fra hovedet ned mod foden. Grønne asparges skrælles ikke. Skær seje ender af. Skær aspargeserne i ca. 2 cm. stykker.


Bælg ærterne og lad dem ligge. Vask kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand ca. 20 minutter.


Når kødet er ved at være mørt, smeltes smør i en anden gryde. Tilsæt mel under omrøring og spæd gradvis med suppen fra kødet.

Kog aspargeserne i saucen ca. 3 minutter så de stadig er sprøde, tilsæt kødet og varm det igennem. Kom til sidst ærter og hakket basilikum i, hvorefter retten ikke må koge.

Smag til med salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 9569 gange,
og udskrevet 174 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2008-11-07 18:58:12
der er mangler i opskriften,der står intet om hvor meget kød der skal bruges,til gengælder står der både 3/4 kg.kartofler og 1 kg. asparges kartofler.

  -   2005-01-01 01:01:01
sikke en god ret!! Jeg elsker denne ret!!

  -   2005-01-01 01:01:01
alt for saltet. smager godt med ristet brød