Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Tebirkes med Remonce(fyld)

Tebirkes med Remonce(fyld), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 12 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Michelle

Indsendt :


Tebirkes med Remonce(fyld), billede 4 Tebirkes med Remonce(fyld), billede 1 Tebirkes med Remonce(fyld), billede 2 Tebirkes med Remonce(fyld), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Dej:
100 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
1 pk. Gær
0.5 tsk. Groft salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Hytteost. 20+
350 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
  Remonce(FYLD):
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
40 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Dej:
Bland smeltet smør og mælk i en skål. Rør gæren heri og tilsæt øvrige inredgienser (hold lidt af melet tilbage til udrulning). Ælt dejen godt igennem.

Rul den med det sammme ud i en aflang plade ca. 20 gange 65 cm. Smør remoncen(fyldet) på. Fold dejen sammen, så der bliver 3 lag. Skær den ud i 12 stykker. Lad brødene hæve på plade, ca. 30 minutter.

Pensl den med æg/vand drys med birkes. Bag dem midt i ovnen 12-15 minutter ved 225 grader C. alm. ovn.

Remonce(fyld):
Blødgør fedtstoffet, rør derfeter sukker og vanille i.

Tips:

Tebirkes er velegnede til dybfrysning. Hvis der ikke er kommet remonce(fyld) i. Tebirkes smager også fantastisk uden remonce.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (92 stemmer)

Opskriften er vist 153986 gange,
og udskrevet 3596 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11270 (2683 kcal)
KJ pr. stk. 939 (223 kcal)
Vægt ialt 775 gram
Vægt pr. stk. 64 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1454 KJ (346 kcal)
Protein 6.8 gram
Fedt 17.8 gram
Kulhydrat 40.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Dijana  -  2017-07-08 16:46:32
Med hytteost. Ej ???

Herløv  -  2015-11-25 08:19:46
jeg laver dem, og fryser dem som rå dej færdiglavet og enkelt frosne ( ligger dem på et skærebræt og putter dem i en pose når de er frosne ) og tager det antal op om aftenen ligger på bage plade og stiller dem koldt natten over så er de hævet og klar til at sætte i ovnen med det samme og så har jeg helt frisk bagte tebirkes

Oliver  -  2014-01-21 17:30:12
Lækkert de smager super har aldrig smagt bedre end dem

Per  -  2012-11-20 18:18:20
Denne opskrift er ikke fra DRs store bagedyst da opskriften er lagt ind i 2006

Martin  -  2012-11-20 15:35:33
De "27 magiske lag" mangler. Kilde: "Den Store Bagedyst, DR1, 2012"

München   -  2012-08-27 21:13:01
Nem opskrift, lidt mærkelig dej (hytteosten), men dejlige tebirkes - tak :-))

Mette  -  2012-07-15 23:07:18
Kan man bruge margarine i stedet for smør?

Tania  -  2012-03-06 18:04:34
SUPER god opskrift, og så let at bage :-) jeg bruger samme remonce som nævnt tidligere, altså 100 gram marcipan, 100 gram sukker og 100 gram smør (og jeg bruger kun rigtig smør i hele opskriften)

May  -  2012-02-19 15:27:15
Der mangler dog noget vigtigt i denne opskrift. Dejen skal rulles og foldes sammen - vendes en kvart omgang, rulles og foldes igen. Det skal gentages ca. 5 gange. Derved kommer der mange tynde lag mellem smøret, og så får man den der fine flagede effekt som bagerens tebirkes har.

Henrik  -  2011-11-02 19:05:28
Jeg bor i udlandet og arbejder i en virksomhed med danskere. De er vildt begejstrede hver gang jeg bager denne opskrift og tager med på arbejde!! Jeg er også meget glad for denne gode opskrift. Jeg bruger dog lidt mere remonce og blander brunt sukker i remoncen. Tak!

Børge fra Hørve  -  2011-10-16 09:32:48
Hej. Vil også gerne høre, hvilken effekt hytteosten skulle ha'?

thomas5dk  -  2011-10-13 12:18:12
udskift vanillesukker med 100 g marcipan og i stedefor 50 g sukker brug 100 g og ligeleds med smør 100 g

LW  -  2011-07-21 22:02:40
Jeg har haft frosset dem - og det fungere fint. max 3 mdr. Pakket ind i passende pakker i bagepapir, så var de lige klar til at blive lunet i ovnen -med papiret om.

Steen  -  2011-03-13 13:19:29
Jeg har lige lavet dem, men de gad ikke hæve rigtigt. Den største blev lige så stor som den øverste på billedet. De hævede i 30 min. Nogen der ved hvad jeg gjorde forkert?

Maja  -  2011-02-22 13:50:49
Jeg ville bare høre om i vidste hvorfor man ikke kan dybfryse dem med remonce?

  -  2010-01-07 07:20:39
smager super godt. Det blev et stort hit

Bibelot  -  2008-10-27 23:05:51
Jeg plejer at smelte smørret og bruge flormelis (sukker) - det giver ingen forskel i smag, men remoncen bliver mere ensartet og kan pensles på sålænge den er en anelse varm. Og så sparer jeg som regel hytteosten væk til fordel for noget mere vand/mælk/mel

nnnnn  -  2008-02-19 21:53:24
hvorfor er der dog hytte ost ? jeg lauer dem altså uden :S?

Pernille  -  2008-02-15 10:13:42
De er bare super nemme og smager super godt. Har lavet dem flere gange til større selskaber - og alle er elle vilde :o)

  -  2008-01-28 08:09:59
Er der nogen der ved om man kan bruge tørgær? (da det er det eneste jeg har adgang til).

mikkel  -  2007-12-16 14:40:39
hvorfor er der hytteost i ???

SÅDAN  -  0000-00-00 00:00:00
Det er uden tvivl de bedste tebirkes jeg har smagt :D

Kurt  -  0000-00-00 00:00:00
Min Kone elskede dem. Hun troede ikke det var nogen jeg havdet lavet. Da jeg er et fjols i et køkkent. ;D 10 for dem :D

Malene  -  0000-00-00 00:00:00
Mums, smager ligesom bageren laver dem. endda bedre. Og som der står smager de lige så godt med fyld, som uden.