Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kirsten Hüttemeiers nemme, hurtige rugbrød

Kirsten Hüttemeiers nemme, hurtige rugbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Anders

Indsendt :


Kirsten Hüttemeiers nemme, hurtige rugbrød, billede 4 Kirsten Hüttemeiers nemme, hurtige rugbrød, billede 1 Kirsten Hüttemeiers nemme, hurtige rugbrød, billede 2 Kirsten Hüttemeiers nemme, hurtige rugbrød, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
3 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Sirup, mørk 1 tsk. 7 gram
1 spsk. 20 gram
1 dl. 150 gram
3 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
300 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Opløs gæren i det lunkne vand. Sirup, olie, salt tilsættes og de to slags mel lidt efter lidt. Røres sammen med en ske. Dejen æltes blank på bordet.

Formes straks til en tyk pølse der lægges i en smurt bageform (2 liter)og hæver tildækket et lunt sted i 1 time.

Bages på nederste rille i 40 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.

Afsvaler tildækket på en rist.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (19 stemmer)

Opskriften er vist 55126 gange,
og udskrevet 1945 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10119 (2409 kcal)
KJ pr. Brød 10119 (2409 kcal)
Vægt ialt 969 gram
Vægt pr. Brød 969 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1044 KJ (248 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 47.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

niels  -  2013-09-25 17:31:24
mit brød revner hver gang, hvorfor gør det det?

Lisa  -  2013-01-13 12:14:44
Kæmpe succes herhjemme. Brødet er lysere end "normalt" rugbrød hvilket gør at vi også bruger det i stedet for franskbrødsdej i weekenden. Og muligheden for at tilsætte alverdens kerner gør det til en fantastisk grundopskrift.

Lonnie W. M.  -  2010-11-24 16:47:17
Brødet har en god smag, men jeg synes det er meget lyst af rugbrød at være. Men det er jo smag og behag :) Men en nem opskrift i hvert fald. :D

Lonnie W. M.  -  2010-11-24 16:43:59
Skal der mørk eller lys sirup i?

Lonnie W. M.  -  2010-11-23 18:06:26
Skal der mørk eller lys sirup i?

nina  -  2010-06-21 15:47:01
Ja det må jeg sige et rigtig godt brød. Jeg kom også kerner i men jeg rev et par gulerødder også og kom i det bliv så godt.Det er heller ikke sidste gang jeg laver det.

Susan  -  2010-05-02 14:59:13
jeg syntes at det er et super godt brød, nemt at lave og smager ganske udemærket, jeg har bare et spørgsmål: er det kun mig der har "problemer" med at det bliver hurtigt tørt? er der nogle gode fif?

I.K  -  2008-08-03 23:24:56
Supernemt og smager godt. Nem at skære i skiver får 9 i karakter af mig.

  -  2008-05-10 19:31:21
tilsæt evt. solsikkekerner. det var et hit

Else Andersen  -  2008-05-05 00:11:01
Et meget lækker brød,nem opskrift,jeg bager ofte dette brød,familien nyder det ,tak for en god opskrift,Else Andersen

Charlotte  -  2007-03-12 22:05:46
LÆKKERT! Og rigtig dejlig nemt at lave. jeg havde dog ingen sirup, så jeg brugte honning i stedet for... prøv også at tilsætte en pæn håndfuld havregryn, en pæn håndfuld skårne rugkerner og en pæn håndfuld knækkede hvedekerner og lad det stå og bløde lidt op (ca til havregrynene er blevet bløde) inden melet tilsættes, og følg opskriften derefter. det smager også rigtig godt... men igen: det smager rigtig godt, og det er absolut ikke sidste gang jeg laver det...