Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Nougatmousse med Kumquatsauce

Nougatmousse med Kumquatsauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Nougat

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : anettg76

Indsendt :


Nougatmousse med Kumquatsauce, billede 4 Nougatmousse med Kumquatsauce, billede 1 Nougatmousse med Kumquatsauce, billede 2 Nougatmousse med Kumquatsauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
250 gram Nougatis
250 gram Mørk chokolade 86% Hakket chokolade vejer ca.
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
100 gram Hasselnødder 1 dl. hele hasselnødder vejer ca. 60 gram
4 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
   
  Sauce:
100 gram Kumquats 1 kumquats vejer ca. 30 gram.

Kumquaten er en lille, valnøddestor citrusfrugt og den høstes når den er helt moden, da der ikke er ret meget stivelse i frugtkødet og ikke kan eftermodne væsentligt.
3 dl. Appelsinsaft, friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
75 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 vanillestang Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Rist nødderne i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 6-7 minutter. Gnid hinderne af, når de er blevet kolde og hak dem fint.

Læg husblas i blød i koldt vand i 8-10 minutter.

Skær nougat og chokolade i små stykker. Kom halvdelen af fløden i en gryde, kog den på og tag gryden af varmen. Knug væden af husblassen og opløs den i fløden. Tilsæt chokolade og nougat og rør til alt er opløst. Rør ca. 2/3 af nødderne i. Pisk resten af fløden til skum og vend den i den afkølede chokoladeblanding.

Kom cremen i ringforme eller i små kopper foret med film og lad den køle af i mindst 2 timer. Pynt moussen med resten af nødderne.

Sauce:
Kom saft, sukker og vanillekorn i en gryde og bring blandingen til kogepunktet. Jævn saucen med maizena, tilsæt skivede kumquats og køl saucen af.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 10547 gange,
og udskrevet 107 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 20045 (4772 kcal)
KJ pr. Portion 20045 (4772 kcal)
Vægt ialt 1581 gram
Vægt pr. Portion 1581 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1267 KJ (301 kcal)
Protein 4.0 gram
Fedt 25.7 gram
Kulhydrat 14.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2012-03-27 21:00:10
Det lidt smeltede udseende på det færdige billede er fordi at vi dyppede randformen i varmt vand for at få den ud, det betyder intet for smagen, men det er jo også muligt at servere direkte fra formen.