Rist nødderne i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i 6-7 minutter. Gnid hinderne af, når de er blevet kolde og hak dem fint.
Læg husblas i blød i koldt vand i 8-10 minutter.
Skær nougat og chokolade i små stykker. Kom halvdelen af fløden i en gryde, kog den på og tag gryden af varmen. Knug væden af husblassen og opløs den i fløden. Tilsæt chokolade og nougat og rør til alt er opløst. Rør ca. 2/3 af nødderne i. Pisk resten af fløden til skum og vend den i den afkølede chokoladeblanding.
Kom cremen i ringforme eller i små kopper foret med film og lad den køle af i mindst 2 timer. Pynt moussen med resten af nødderne.
Sauce:
Kom saft, sukker og vanillekorn i en gryde og bring blandingen til kogepunktet. Jævn saucen med maizena, tilsæt skivede kumquats og køl saucen af.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 10911 gange, og udskrevet 115 gange.
Energi:
KJ total 20045 (4772 kcal)
KJ pr. Portion 20045 (4772 kcal)
Vægt ialt 1581 gram
Vægt pr. Portion 1581 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1267 KJ (301 kcal) Protein 4.0 gram Fedt 25.7 gram Kulhydrat 14.6 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Per - 2012-03-27 21:00:10 Det lidt smeltede udseende på det færdige billede er fordi at vi dyppede randformen i varmt vand for at få den ud, det betyder intet for smagen, men det er jo også muligt at servere direkte fra formen.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider