Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hjemmelavet butterdej

Hjemmelavet butterdej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
GrundopskrifterRet : Grundopskrifter - Grundopskrifter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.25 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1.25 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Til udrulning:
250 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Mel, bagepulver og salt sigtes sammen et par gange. Vand og eddike blandes og hældes i melet. Dejen æltes sej og elastisk. Den rulles ud på melstrøet bord i ½ cm tyk flade, ca. 40 x 25 cm. Iskoldt smør snittes fint og lægges i tynde skiver på 2/3 af dejen. indtil 2 cm fra yderkanterne. Den del uden smør foldes over, så halvdelen af smørret dækkes. Dejen med det synlige smør foldes ind , så dejen uden smør ligger i midten. Dejen rulles atter tyndt ud til en aflang firkant som før, foldes atter i 3 lag, drejes en halv omgang og rulles ud igen. Dette gentages, så man i alt får 9 lag. Dejen lægges koldt mellem udrulningerne, hvis den begynder at "fedte". Den lægges koldt efter sidste udrulning, til smørret er helt stivnet.

Tips:

Den kan gemmes mange uger i køleskab.

Udrullet butterdej skal altid skæres ud til de forskellige kager med en skarp kniv, så dejlagene kan rejse sig under bagningen. Kagerne stilles på let smurte plader eller med bagepapir. Dejen pensles undertiden med sammenpisket æg. Da må man undgå at pensle helt ud til kanten, så dejlagene bindes sammen. Butterdej stilles altid i forvarmet ovn ved 225° .


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (51 stemmer)

Opskriften er vist 106051 gange,
og udskrevet 1368 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 11328 (2697 kcal)
KJ pr. Portion 11328 (2697 kcal)
Vægt ialt 661 gram
Vægt pr. Portion 661 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1713 KJ (408 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 31.4 gram
Kulhydrat 29.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Sandra   -  2019-09-03 16:25:05
Jeg er uddannet bager. Og ja det er helt rigtigt, man bruger ikke smør, men rulle margarine. Men selvfølgelig kan man bruge smør, og det gør butterdejen mere luftig

d.b  -  2019-04-03 03:10:37
Hvor lang tid ?

Kirsten  -  2013-03-30 17:54:44
Den lyder nem og lægger, selvfølgelig skal det være smør - ikke et blandingsprodukt som magarine, mon man kan bruge speltmel,skal prøves.

Per  -  2011-12-11 11:28:49
Hvis du tror der er smør i den butterdej du køber på frost i supermarkedet, så bliver du skuffet. Hvis du kan få fat i rullemargarine er det det bedste, det er den bagerne bruger til deres winerbrød, og den er nemmere at rulle ud.

Jakob Pedersen  -  2011-07-26 18:16:46
Jeg kunne da osse godt tænke mig at se denne rigtige opskrift. Det undrer mig dog, at der kan hedde butterdej(butter=smør), når det er lavet på margarine...? Så skulle det vel hedde margarinedej?

Maggeh  -  2010-11-09 17:10:38
Jamen så kan du selv ligge et opskrift ud!

  -  2009-10-06 10:46:07
det har da intet med en butterdej a gøre, en rigtig butterdig har 144 margarinelag og 145 lag dej, og så skal der ikke bagepulver i, det er margarinelagene som skal få det til at hæve, så det der har intet med en butterdej at gøre

berit  -  2009-09-03 20:04:42
Det har slet ikke noget med hjemmelavet butterdej at gøre.

else  -  2008-08-15 18:20:42
rigtig god og nem opskrift - det er ikke sidste gang jeg forsøger mig medden