Sønderjydsk grønlangkål med kartofler

Sønderjydsk grønlangkål med kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Grønkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Inge Lise Nielsen

Indsendt :      Red :
Sønderjydsk grønlangkål med kartofler, billede 4 Sønderjydsk grønlangkål med kartofler, billede 1 Sønderjydsk grønlangkål med kartofler, billede 2 Sønderjydsk grønlangkål med kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.frosne hakket kogt grønkål (de flade sønderjyske)
3 dl.kartoffelmos
3-4 dl.fløde
3-5 dl.sky fra det kogte røgede kød (hamburgerryg, flæsk og kålpølser)
50-100 g.smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kog det hele igennem til det er som en lidt stiv grød og smag til.

Serveres med kødet, hvide og brunede kartofler og evt. brasede kartofler samt en god sennep. En snaps og en øl hører til.





karakterer:
Opskriften er vist 104799 gange,
og udskrevet 1200 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (34 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2018-10-30 08:59:17
det er ikke kartoffelmos, men kogte og lidt moset kartofler.

  -   2017-12-31 09:38:09
opskriften er til 4-6 Pers.

  -   2017-12-26 19:13:53
Næsten som vor mor lavede den - i Sønderjylland! Men der skal også spises "kålpøser" til.

  -   2016-12-31 11:14:54
Den bedste opskrift år efter år 🍢 får vi den.

  -   2015-12-08 12:05:26
Der mangler 800 gram hakket hvidkål - og så tror jeg der er nok til 4 prs. Jo! jeg anvender også kartoffelmos. Kålen bliver lettere, og det smager godt.

  -   2014-10-03 21:22:04
man kan også komme hakket hvidkål i retten

  -   2013-01-23 16:04:15
Det giver mere smag lige at brune kålen af i smør.Mvh. Bo

  -   2012-12-27 22:15:06
Der skal lidt af karamellen i fra de sukkedebrunede kartofler.

  -   2009-02-08 00:02:54
Der skal slet ikke kartoffelmos i, når det hele koger i indtil en time, har kartoflerne jævnet suppen. Retten er rigtig god med almindelige kartofler.

  -   2008-12-29 15:15:39
Selv om den frosne, sønderjyske er god, slår den ikke den friske, hjemmelavede!

  -   2007-11-27 19:43:13
giver marie ret... bare mosede kartofler og evt en ekstra klat smør og så mangler der oplysning om hvor mange personer det er beregnet på

  -   2006-12-31 10:40:15
rigtig god ,men der skal ikke kartoffelmos i,men mosede kogte kartofler ca 4 godt store