Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Sønderjydsk grønlangkål med kartofler

Sønderjydsk grønlangkål med kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kål - Grønkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Inge Lise Nielsen

Indsendt :


Sønderjydsk grønlangkål med kartofler, billede 4 Sønderjydsk grønlangkål med kartofler, billede 1 Sønderjydsk grønlangkål med kartofler, billede 2 Sønderjydsk grønlangkål med kartofler, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.frosne hakket kogt grønkål (de flade sønderjyske)
3 dl.kartoffelmos
3-4 dl.fløde
3-5 dl.sky fra det kogte røgede kød (hamburgryg flæsk og kålpølser)
50-100 g.smør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kog det hele igennem til det er som en lidt stiv grød og smag til.

Serveres med kødet, hvide og brunede kartofler og evt. brasede kartofler samt en god sennep. En snaps og en øl hører til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (32 stemmer)

Opskriften er vist 87940 gange,
og udskrevet 918 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

eric  -  2018-10-30 08:59:17
det er ikke kartoffelmos, men kogte og lidt moset kartofler.

Flemming   -  2017-12-31 09:38:09
Lækkert men der står at det er til 1 Pers. Enten kræver det en ekstrem appetit eller er det en trykfejl og så at opskriften er til 4-6 Pers. Hahaha

Gunhild  -  2017-12-26 19:13:53
Næsten som vor mor lavede den - i Sønderjylland! Men der skal også spises "kålpøser" til.

ellen ramussen   -  2016-12-31 11:14:54
Den bedste opskrift år efter år 🍢 får vi den.

borge  -  2015-12-30 12:54:08
opskrift på 1 person der er vist en lille fejl med 1500 gram grønkål

Nelli  -  2015-12-08 12:05:26
Der mangler 800 gram hakket hvidkål - og så tror jeg der er nok til 4 prs. Jo! jeg anvender også kartoffelmos. Kålen bliver lettere, og det smager godt.

Niels   -  2014-10-03 21:22:04
man kan også komme hakket hvidkål i retten

sp  -  2013-12-31 13:08:11
Der står øverst: til 1 person. Når du først har konsumeret 3 kg. kål, sparer du måske kødet :-/

  -  2013-01-23 16:04:15
Det giver mere smag lige at brune kålen af i smør.Mvh. Bo

Lise  -  2012-12-27 22:15:06
Der skal lidt af karamellen i fra de sukkedebrunede kartofler.

Anna Lise  -  2009-11-29 16:19:28
Til Conny. Denne ret er da ikke en suppe

Conny Larsen  -  2009-02-08 00:02:54
Der skal slet ikke kartoffelmos i, når det hele koger i indtil en time, har kartoflerne jævnet suppen. Retten er rigtig god med almindelige kartofler.

riborgdaehnert  -  2008-12-29 15:15:39
Selv om den frosne, sønderjyske er god, slår den ikke den friske, hjemmelavede!

malthe  -  2007-11-27 19:43:13
giver marie ret... bare mosede kartofler og evt en ekstra klat smør og så mangler der oplysning om hvor mange personer det er beregnet på

marie  -  2006-12-31 10:40:15
rigtig god ,men der skal ikke kartoffelmos i,men mosede kogte kartofler ca 4 godt store