Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Forloren elg (oksegrydesteg)

Forloren elg (oksegrydesteg), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksebov

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt af : Lone

Indsendt :


Forloren elg (oksegrydesteg), billede 4 Forloren elg (oksegrydesteg), billede 1 Forloren elg (oksegrydesteg), billede 2 Forloren elg (oksegrydesteg), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 kg.oksebov inderlår el. lign
 Smør til stegning
1 dl.god soya
1 dl.ribena
3 dl.vand
1-2 dl.kaffe- eller madlavningsfløde
 Kulør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Brun kødet godt af i en klat smør i en tykbundet gryde. Tilsæt soya, ribena og vand. Lad kødet simre til det er mørt (ca. 2 timer). Tag kødet op mens saucen tilberedes og jævnes (meljævning). Smag efter med peber og hvis det behøves saltes også.

Tips:

Originalopskriften er med elgkød, men det smager mindst lige så godt med oksekød. Server med kartofler eller karoffelmos og surt (asier, ribsgele og tyttebær). Velbekommen.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (40 stemmer)

Opskriften er vist 42318 gange,
og udskrevet 1216 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Pia  -  2020-10-24 21:16:42
Ribena = Solbær saft, men kan sagtens være Sunquick solbær. Har prøvet at lave det med svinekød - nakkesteg, og det fungerede også ganske fint. Meget velsmagende. Har også lavet det til min søns konfirmation, som en ret til buffeten.... Der var ikke meget tilbage. 😁

Pia  -  2016-04-22 13:49:40
Lækker ret, som kan stå og passe sig selv. Bruger dog 1½ gange væske, for at have nok til sovs.

Kenneth  -  2012-10-15 19:04:14
Lavede den i trykkoger tog kun en time. Var super lækkert. Soya: kikkonam Kom kun en sjat fløde i sovsen

Kenneth  -  2012-10-14 21:30:07
Lavede den i trykkoger tog kun en time. Var super lækkert. Soya: kikkonam Kom kun en sjat fløde i sovsen

Beth  -  2012-03-29 08:40:03
Velsmagende. Kan anbefales.

Inge Lise  -  2012-03-23 13:56:40
Kanon lækker ret.. Den er godkendt og vil lave den til min mands 65 års fødselsdag

  -  2012-02-27 19:16:36
God soya = Kikkoman

MM  -  2012-02-27 09:42:33
Ribena,hvilken slags?

Per  -  2012-02-03 18:10:56
Pas meget på at gryden ikke koger tør, så vil sukkeret i ribenaen branke, tilsæt ekstra vand efter behov løbende.

Ziggy  -  2011-01-26 08:20:45
Det er en af de bedste retter jeg har prøvet at lave en lidt alternativ gryde steg efter, og det bliver bestemi ikke sidste gang det sker.

Fam. Søllner  -  2010-11-12 19:49:28
Dette her er nok den mest sikre "mavepineret". Vi har endnu ikke haft gæster, som ikke har ædt sig en pukkel til i denne ret. Lækker er en underdrivelse!

Per  -  2008-05-01 07:09:00
Forloren betyder jo netop det ikke er elg, der er heller ingen hare i forloren hare eller forloren and.

  -  2008-04-15 22:16:20
hvor er elg lige inde i billedet her.... find et bedere navn

Stig  -  0000-00-00 00:00:00
Superlækker, velsmagende ret. Evt. kan man inden bruning, starte med at stege 4 skiver bacon skåret i tern. Det giver en god dybde i vildtsmagen. Baconstykkerne tages op inden bruningen af kødet. Kartoffelmosen pyntes med persille og baconternene. Samlet pris ca. 70,00 kr når kødet findes på tilbud.