Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Skogskyckling (Skovkylling)

Skogskyckling (Skovkylling), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt af : Ljung

Indsendt :



Ingredienser:
1-1.5 kg.kylling
 salt
 peber
 sukker
5-7 enebær
15-20 grankviste
1 kødboullionterning eller tilsvarende fond
4-6 skiverbacon
1 kvisttimian eller rosmarin
2 spsk.olie
 Jævning af 2 spiseskeer hvedemel + 2 dl. mælk
2 dl.piskefløde
1-3 spsk.ribsgele
 
Opskrift:
Rens kyllingen, bland lige dele salt, sukker, peber og de knuste enebær og gnid kyllingen godt indeni og uden på med blandingen. Fyld kyllingen med grankviste, læg den i folie og dæk den med grankviste, luk til så den ligger i en foliepakke. Sæt den i køleskab i et døgn. Tag den ud af folien, tør den let af for kødsaft, tag granen ud og pensel den med olie og krydder den med salt og peber. Sæt den i en 190° varm ovn på rist i bradepande. Varm ca. 3 del vand i en gryde og tilsæt boullionterningen eller tilsvarende fond. Tilsæt timian eller rosmarin. Skær baconen i nogle stykker og læg den ned i fonden. Kog op og hæld fonden ned i bradepanden. Når kyllingen har været i ovn ca. 15-20 min. pensel den igen med olie. Stegetid ca. 1 time. Når kyllingen er færdig læg den i en skål for at hvile, læg evt. folie over den. Kog bradepanden af i noget af fløden og si den evt. Hæld det i en gryde, tilsæt herefter mælk og fløde efter behag og jævn sovsen med meljævningen. Smag den til med timian eller rosmarin og lidt ribsgele. Skær kyllingen i portionsstykker og hæld lidt af sovsen over. Server evt hasselbackkartofler og ribsgele til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6566 gange,
og udskrevet 107 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu