Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Conbox Kokkens Forloren Hare

Conbox Kokkens Forloren Hare, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Conbox Kokken

Indsendt :


Conbox Kokkens Forloren Hare, billede 4 Conbox Kokkens Forloren Hare, billede 1 Conbox Kokkens Forloren Hare, billede 2 Conbox Kokkens Forloren Hare, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.25 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Rasp 1 tsk. vejer ca. 2 gram.
1 spsk. vejer ca. 6 gram.
1 dl. vejer ca. 43 gram.
2.5 dl. Bouillonterning 1 bouillonterning vejer ca. 10 gram
2.5 dl. Kaffefløde 9% 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Hæld bouillon og kaffefløde sammen i en liter mål.
Ælt kødet med krydderier, æg, rasp og 2 dl af bouillon blandingen.

Form farsen til en aflang klump og læg det i et passende smurt ovnfast fad. Dæk farsen med bacon skiver, de skal gerne lige akkurat kunne nå over haren på tværs.

Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 225 grader, midt i ovnen i ca 15 min. Hæld det resterende bouillon blanding ved kødet og dæmp varmen til 170 grader. Lad haren steg videre i ca. 45 min. dryp af og til væske på under stegning.

Når haren er færdig, tages den op fra fadet og stegeskyen hældes i en kasserolle, jævnes med meljævning og smages til med salt, peber og ribsgele. Tilsæt lidt kulør. Serveres med gode kogte kartofler. Evt. overskydende hare er glimrende, skåret i tynde skiver, som pålæg på madpakken.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Forloren hare

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (11 stemmer)

Opskriften er vist 39360 gange,
og udskrevet 953 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7080 (1685 kcal)
KJ pr. Pers. 1770 (421 kcal)
Vægt ialt 996 gram
Vægt pr. Pers. 249 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 710 KJ (169 kcal)
Protein 14.4 gram
Fedt 10.5 gram
Kulhydrat 4.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

brumbasse50   -  2010-10-08 07:29:53
Forloren hare af oksefars! - Sådan har jeg aldrig fået den før :-) Det skulle prøves og det var rigtigt lækkert! Måske burde retten have et andet navn, da den er lavet af ko istedet for gris !?!. Den kan virkelig anbefales, især med brun sovs og kartofler og er rigtig lækker, selv uden rasp.