Conbox Kokkens Jule Kalkun

Conbox Kokkens Jule Kalkun, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalkun - Kalkun hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Conbox Kokken

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kalkun ca. 4½ kg
 salt
 peber
2-3 syrlige æbler
3-4 stilkebladselleri
10 dl.hønsebouillon
 
Opskrift:
Tø kalkunen skånsomt op, ca. 2 dage i køleskabet. Skær hals og vingespidser af, smid dem ud. Skær æbler i både og bladselleri i mindre stykker. Tør kalkunen godt af, gnid ind- og udvendigt med salt og peber, og fyld æble/selleriblandingen indeni. Luk med kødnåle. (vigtigt)

Tænd ovnen på 150° C. Læg kalkunen på risten over bradepanden og huske at komme hønsebouillonen i bradepanden. Steg 4,5 - 5 timer, eller ca. 1 time pr. kg. kalkun. Øs gerne bouillon op over brystet af og til. Mærk ved låret om kødet er mørt, men først efter mindst 4 timer. Hvis kalkunen når at færdigstege uden at brune tilstrækkeligt, det har jeg dog ikke selv oplevet, kan den svirpes med grillen under opsyn i nogle minutter. Lad kalkunen hvile 15-20 minutter, inden den skæres for.

Sovs:
Hæld skyen fra bradepanden efter stegningen, Kom evt lidt soja (kulør) i skyen, så vil fedtet flyde ovenpå. Skum skyen for fedt og brug lidt af fedtet til opbagning af saucen sammen med stegeskyen og evt. lidt af kartoffelvandet. Sovsen smages til med salt og peber.

Kalkunen skæres for. Jeg øver mig ikke gerne ved bordet, men serverer passende skiver og stykker på et pænt fad. Serveres med kogte og stegte kartofler, rosenkål og, eller med grønne bønner.

karakterer:
Opskriften er vist 11940 gange,
og udskrevet 303 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu