Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hvidløgsdampet spidskål og bønner med kalvestrimle

Hvidløgsdampet spidskål og bønner med kalvestrimle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvestrimler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Zambia68

Indsendt :



Ingredienser:
600 g.Gourmet kalv i strimler
2 spsk.olie
10 svesker uden sten
2 ds.hakkede flåede tomater
1 rød chili
1 stang kanel
 salt
 peber
 evt.citronsaft
1 spidskål
250 g.grønne bønner
1 frisk hvidløg
25 g.smør
 
 Tilbehør:
650 g.nye kartofler
 flute
 
Opskrift:
Kødet brunes og krydres ad flere omgange i olien i en tykbundet gryde.Sveskerne skæres i strimler. Tomater,chili, svesker og kanel tilsættes. Det hele simrer under låg for svag varme i ca. 45 min. De yderste grove blade fjernes fra spidskålen. Kålhovedet deles i både på langs og derefter deles bådene i 2 til 3 stykker. Bønnerne vaskes grundigt og nippes i begge ender. Toppen skæres af det friske hvidløg og løget skæres i skiver. Først lægges kvidløgsskiverne i bunden af en sauterpande eller anden bredbundet gryde med tilhørende låg. Dernæst lægges bønnerne i gryden og tilsidst spidskålen. Der hældes ca. 1 1/2 dl vand ved grønsagerne. Grønsagerne drysses med salt og en klat smør fordeles. Grønsagerne dampes møre under låg for høj varme til vandet er dampet væk, ca 7-8 min. Chili og kanelstang fjernes fra tomatsaucen og den smages til med salt og peber og evt. lidt citronsaft. Kalvestrimlerne i den skarpe tomatsauce serveres med de hvidløgsdampede grønsager, nye kartofler, evt. drysset med kørvel eller persille og flute


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 8858 gange,
og udskrevet 189 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bodil  -  2009-07-28 22:01:47
Jeg har brugt spidskålen som tilbehør til basilikum-kylling og nye kartofler. Istedet for bønner, brugte jeg tynde gulerodsstave, - det smagte forrygende godt!!