Konsulindens chokoladekage

Konsulindens chokoladekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Portion 1 Portion
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Kakao

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : S.D.

Indsendt :      Red :
Konsulindens chokoladekage, billede 4 Konsulindens chokoladekage, billede 1 Konsulindens chokoladekage, billede 2 Konsulindens chokoladekage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
3 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
0.5 dl. Kaffe færdiglavet 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
125 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Hele æg og kold kaffe piskes til det skummer. Sukker og vanilje piskes i til det er tykt og skummende.

Mel, bagepulver og kakao sigtes sammen og blandes forsigtigt i. Smeltet afkølet smør blandes forsigtigt i.

Dejen fyldes i en smurt sandkageform ca. 1.75 l og stilles i en kold ovn.
Bages i 40-45 min. ved 200 grader C. alm. ovn

Tips:

Smager bedst med hvid glasur på.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chokoladekage

karakterer:
Opskriften er vist 24617 gange,
og udskrevet 437 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10718 (2552 kcal)
KJ pr. Portion 10718 (2552 kcal)
Vægt ialt 616 gram
Vægt pr. Portion 616 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1740 KJ (414 kcal)
Protein 3.7 gram
Fedt 19.2 gram
Kulhydrat 57.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2017-03-18 17:59:49
Det smager også rigtig godt hvis man river skallen fra en appelsin og putter det i, den kan serveres lun samme med flødeskum hvor saften fra appelsinen er pisket i. Der skal jo ikke gå noget til spilde.

  -   2016-05-22 11:57:50
Jeg kommer 100g. chokolade i.

  -   2011-05-09 13:58:55
Kagen skal bages 1 time ved 160 grader - Det giver det "rigtige" resultat.

  -   2009-02-09 00:26:15
Jeg lavede dobbelt portion, tilføjede en skefuld kakao, 200g valnødder, 100g mørk chokolade og sørgede for at kaffen var ekstra stærk. Familien var hentrykt! Jeg startede med kold ovn og måtte bage 45min. Jeg brugte foodprocessor til chokoladen, blenderskæret er fantastisk. Solsikkekerner som ristes er et udmærket alternativ til nødder.

  -   2007-11-16 14:41:51
Og en anelse mere kaffe. ;o)

  -   2007-11-16 00:45:50
Jeg husker at den ihvertfald var i en stor kogebog der hed "Suhr Mad" . Den kan godt tåle noget mere kakaopulver. :-)

  -   2007-04-17 07:52:24
Vi har brugt opskriftenj siden jeg var lille - og den er altid et hit. Så vidt jeg husker, kan man også komme mandler i.

  -   2005-01-01 01:01:01
Ja, det kan faktisk godt være, jg har den fra min mor.

  -   2005-01-01 01:01:01
Kn det passe at den er fra "den blå bagebog"? -den er ihvertfald god