Konsulindens chokoladekage

Konsulindens chokoladekage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Kakao

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : S.D.

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
3 æg
0.5 dl.stærk kaffe
250 g.sukker
1 tsk.vanillesukker
125 g.hvedemel
2 spsk.cacao
125 g.smeltet smør el. margarine
 
Opskrift:
Hele æg og kold kaffe piskes til det skummer. Sukker og vanille piskes i til det er tykt og skummende. Mel og cacao sigtes sammen og blandes forsigtigt i. Smeltet afkølet smør blandes forsigtigt i. Dejen fyldes i en form beklædt med bagepapir og stilles i en kold ovn. Bages i 35 min. ved 200°.

Tips:

Smager bedst med hvid glasur på.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Chokoladekage

karakterer:
Opskriften er vist 19020 gange,
og udskrevet 383 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Johnny  -  2018-09-30 08:33:23
Bagepulver.... for fanden da

Diana  -  2017-03-18 17:59:49
Det smager også rigtig godt hvis man river skallen fra en appelsin og putter det i, den kan serveres lun samme med flødeskum hvor saften fra appelsinen er pisket i. Der skal jo ikke gå noget til spilde.

buller  -  2016-05-22 11:57:50
Jeg kommer 100g. chokolade og lidt bagepulver i.

Bente  -  2015-10-07 15:05:26
Opskriften mangler 1 tsk bagepulver.. ;

Gitte  -  2011-05-09 13:58:55
Kagen skal bages 1 time ved 160 grader - Det giver det "rigtige" resultat.

Esben  -  2009-02-09 00:26:15
Jeg lavede dobbelt portion, tilføjede en skefuld kakao, 200g valnødder, 100g mørk chokolade og sørgede for at kaffen var ekstra stærk. Familien var hentrykt! Jeg startede med kold ovn og måtte bage 45min. Jeg brugte foodprocessor til chokoladen, blenderskæret er fantastisk. Solsikkekerner som ristes er et udmærket alternativ til nødder.

Søren  -  2007-11-16 14:41:51
Og en anelse mere kaffe. ;o)

Søren  -  2007-11-16 00:45:50
Jeg husker at den ihvertfald var i en stor kogebog der hed "Suhr Mad" . Den kan godt tåle noget mere kakaopulver. :-)

BSU  -  2007-04-17 07:52:24
Vi har brugt opskriftenj siden jeg var lille - og den er altid et hit. Så vidt jeg husker, kan man også komme mandler i.

S.D.  -  0000-00-00 00:00:00
Ja, det kan faktisk godt være, jg har den fra min mor.

Lisbeth  -  0000-00-00 00:00:00
Kn det passe at den er fra "den blå bagebog"? -den er ihvertfald god