Alletiders mumse CHOKOLADEKAGE

Alletiders mumse CHOKOLADEKAGE, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 12 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Diverse produkter - Kakao

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 50 minutter

Fryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : helle brodt

Indsendt :      Red:

Alletiders mumse CHOKOLADEKAGE, billede 4 Alletiders mumse CHOKOLADEKAGE, billede 1 Alletiders mumse CHOKOLADEKAGE, billede 2 Alletiders mumse CHOKOLADEKAGE, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
6 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
250 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

300 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Natron 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 knsp. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
2 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Glasur:
3 spsk. Kakao 1 tsk. 2 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 45 gram
200 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
2 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
0.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Sigt de tørre dele sammen. Kom æg, smeltet smør og vand i og pisk med mixer.

Dejen hældes i en bradepande ca. 23x33 cm. Bages på næst nederste rille ca. 35 minutter ved 170 grader C. alm. ovn.

Kagen skal ikke bages for meget, den skal være lidt klæg i midten, så er den mums.

Glasur:
Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og varm mælk blandes, så den er tyk og smøres på når kagen er kold.

Tips:

Denne portion er til en mellem bradepande, hvis du bruger ovnens skal du lave dobbelt portion. Den bliver altid vellykket og er meget hurtig at lave. Min absolutte favorit for chokoladeelskere.

Kagen bliver kun bedre af at komme i fryseren, men den bliver altid spist med det samme.


Beskrivelse:
Alletiders chokoladekage
Chokoladekage ligger godt og solidt i top 3 over danskernes favoritkager, og det forstår vi godt. En chokoladekage er nemlig bare altid et hit, og med denne nemme og hurtige opskrift på chokoladekage går du aldrig galt. Alletiders mumse chokoladekage glæder både børn og voksne, hvad end der skal kage på bordet til børnefødselsdagen, eftermiddagskaffen eller når du blot vil forkæle dine kollegaer på kontoret med en lækker kage.

Alternative versioner af chokoladekage
Selvom chokoladekagen er utroligt velsmagende i sig selv, kan du sagtens eksperimentere og gøre den til din helt egen alt efter din personlige smag. Har du en forkærlighed for orangesmag, kan du for eksempel tilføje appelsinsaft eller helt erstatte vandet i opskriften med appelsinjuice. Ønsker du en chokoladekage med et friskt og syrligt pift, kan du også tilføje citronskal til dejen eller glasuren. Det giver også en dejlig smag og et godt knas, hvis du tilføjer nødder såsom valnødder, mandler eller hasselnødder i chokoladekagedejen.

Selvom denne chokoladekage er uden chokolade, men derimod med kakao, kan du sagtens tilføje hakket eller smeltet chokolade i dejen, hvis du er glad for chokolade. Og vil du lave en to-i-en-kage, kan du lave en chokoladekage med drømmekagetop. Så imponerer du med garanti gæster, der kan lide både chokoladekage og drømmekage.

Hurtig chokoladekage
Denne chokoladekage er utroligt nem og hurtig at lave, og den kan holde sig rigtig godt, hvis den opbevares i en lufttæt beholder. Står du overfor at skulle lave kage til mange gæster, kan du nemt gange opskriften op og komme den i en stor ovnbradepande. Har du mod forventning rester af kagen, kan du uden problemer fryse chokoladekagen ned - det bliver den faktisk kun bedre af, siger rygtet.

International chokoladekage dag eller Chocolate Cake Day fejres hvert år den 27. januar.

karakterer:
Opskriften er vist 9834542 gange,
og udskrevet 147817 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (6489 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 19485 (4639 kcal)
KJ pr. Pers. 1623 (386 kcal)
Vægt ialt 1437 gram
Vægt pr. Pers. 119 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1355 KJ (322 kcal)
Protein 3.9 gram
Fedt 12.3 gram
Kulhydrat 49.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lotus  -  2022-05-08 14:22:44
Den smager godt og jeg vil helt klart anbefal den 🙂

Tina  -  2022-04-29 08:53:43
Vildt god kage og glasuren er vildt lækker…jeg tilfører 1 tsk vaniljesukker

Tobias Pedersen   -  2022-04-21 18:31:17
Mega god kage

  -  2022-04-18 11:43:28
Den er virkelig god.

Ok  -  2022-04-11 13:44:58
Mega god

  -  2022-03-24 20:08:29
Smager meget godt

  -  2022-03-24 14:27:05
Vi putter lidt hakket chokolade og kokosmel i også - mega lækkert 👌🏻 Og holder sig svampet længe.

  -  2022-03-18 18:42:27
Perfekt

Sophie  -  2022-03-12 11:32:14
I forhold til min sidste kommentar, så er kagen nu testet med kærnemælk. Begge dele er godt, men appelsinjuice var det bedste!

  -  2022-03-11 22:50:18
Mega god det er en succses

  -  2022-03-08 20:41:42
Vis du ikke er så meget til den lidt “brownie-artige” konsistens, kan du piske æg og sukker stift først inden du vender resten af ingredienserne i. Helt klart kærnemælk frem for vand.

Karen   -  2022-03-02 08:58:50
Mega god!

Sophie  -  2022-03-01 17:08:35
Jeg bagte kagen med appelsinjuice i stedet for vand - Det kan stærkt anbefales! Næste gang tester jeg med kærnemælk i stedet for vand. Det er planen at kagen skal bruges til barnedåb med dumle-skum og slik/bær ovenpå. Jeg gav kun kagen 20 minutter, da min form var et par cm større, og den er perfekt bagt!

Suwarna   -  2022-02-20 20:22:12
Kagen er fin, men er lidt tør i indholdet. Jeg har erstattet vand med sødmælk og kommet 3 æg. Lavet glasuren med uden kanel.

Betina  -  2022-01-23 17:37:36
Virkelig lækker kage der kan toppes med hakkede mandler blandet i kagen.

Marie  -  2022-01-22 14:48:14
Lækker kage men jeg bruger kaffe istedet for vand

Linda  -  2022-01-18 23:14:44
Kan man erstatte melet med rød finax ( glutenfri)

Sabrina  -  2022-01-17 16:07:46
Det er klart min ‘go-to’ chokoladekage. Dog puttet jeg altid vaniljesukker i + udskiftet vandet med mælk i stedet. Synes det gør kagen mere lækker.

Tina  -  2022-01-16 13:27:56
Jeg bruger tit denne glasur (uden kanel og med en smule stærk kaffe i stedet) og den reder enhver kage! Tak for en god opskrift!

Kathrine  -  2022-01-16 01:37:47
Lækker kager, med hensyn til konsistensen. Men den smager ikke af ret meget. Næste gang jeg laver den bliver det med mælk eller juice i stedet for vand.

Anja  -  2022-01-13 12:41:23
Bagetid passer overhoved ikke, efter 40min skvulper den stadigvæk i midten

Bea  -  2022-01-09 20:56:57
Virkelig lækker kage. Jeg gjorde dog som en anden havde skrevet, og brugte 100g smør + 50g smagesneutral olie samt mælk isf vand. Vi serverede den med pisket fløde og hindbær, hvilket passede rigtig godt sammen. Kan virkelig anbefales.

Mirah  -  2022-01-01 19:36:26
Den er fint nok. Jeg er ikke vild med så meget sukker men den er god

Anne skov   -  2021-12-18 09:10:41
Den var ikke en succes her.. den var tør og smagte ikke af ret meget ..

Bente  -  2021-11-27 19:18:56
Jeg piskede hviderne stive, og vendte den med den piskede dej, den var så lækker og luftig

sofie  -  2021-10-09 14:29:42
mega lækker kage. vi havde ikke mere smør så brugte smagsneutral olie istedet. helt perfekt

  -  2021-10-07 16:39:00
Den er god til både dagen og til de næste dage. det kan godt blive lidt svært når man skal lave den til mange personer

  -  2021-10-06 12:14:11
Brug 100 gram smør + 50 gram solsikkeolie (eller anden smagsneutral, flydende madolie) i stedet for de 150 gram smør som er angivet i den oprindelige opskrift

  -  2021-09-24 21:14:41
MEGA MUMSE KAGE HÉRHJEMME Tak for super lækker opskrift ! VI BAGER DEN HVER FREDAG

mig  -  2021-09-19 21:04:53
mega god

Silke på 10 år har lave lækker kage  -  2021-09-15 16:11:21
Jeg synes smager mega godt😛👅

Ninna  -  2021-09-14 18:43:31
Hvor længe kan kagen holde til i fryseren?

Emina   -  2021-09-07 15:51:29
Det er en god opskrift i har lavet

Nelli  -  2021-09-06 15:13:45
Den ser rigtig lækker ud og nem at lave😝

Kirsten  -  2021-09-06 14:22:35
God opskrift

Isabella Haase  -  2021-08-31 15:38:03
Den er virkelig god

Andreas  -  2021-08-26 10:48:47
Har lavet kagen et par gange, og har et par tips: Brug 100 gram smør + 50 gram solsikkeolie (eller anden smagsneutral, flydende madolie) i stedet for de 150 gram smør som er angivet i den oprindelige opskrift. Det gør kagen mere fugtig i længere tid, også selv hvis du stiller den i køleskabet eller fryser den ned. Hvis du kun bruger smør, bliver kagen meget hurtigt tør og kan ikke stå ret mange dage før den bliver lidt kedelig. 2 tsk. kanel er for meget. Jeg bruger en halv teske kanel.

Caroline   -  2021-08-25 12:58:55
Den er næm og god

anemarie  -  2021-08-21 13:53:00
nem og god

  -  2021-08-19 16:05:27
Jeg er ikke så erfaren med bagning, men den er både god og nem!!🤩

Asta  -  2021-08-06 15:36:29
Rigtig god, nem og hurtig!

Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her