Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Nøddekurve 03

Nøddekurve 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Nødder - Diverse nødder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
150 g.mandler eller nødder
100 g.smør/margarine
1.5 dl.sukker
3 spsk.hvedemel
1.5 spsk.lys sirup
 
 Fyld:
 Flødeskum evt. med chokoladestykker eller bananskiver
 
Opskrift:
Hak nødderne fint. Rør alle ingredienserne sammen i en gryde. Lad massen simre et par min. under stadig omrøring.

Kom ca. ½ dl dej til hver kurv, på en plade med bagepapir. Læg ikke flere end 2 -3 stk. på pladen, og lad dem have god afstand. Bages midt i ovnen i 4 - 5 min ved 200 grader C til de er gyldne.

Lad dem køle lidt af. Brug en paletkniv til at løsne kagerne fra papiret. Tryk hver kage ned over en omvendt stor kop eller en lille form og bøj dem. Lad dem hænge til de er helt kolde.

Kom fyldet i lige før servering.


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Nøddekurve

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (35 stemmer)

Opskriften er vist 75084 gange,
og udskrevet 2734 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jan Skøtt Christensen.  -  2017-07-03 02:27:59
God opskrift, jeg plejer nå nøddebunden har svalet af og smørre dem i bunden med chokolade dernæst lidt abrikossyltetøj ovenpå chokoladen ikke formeget dernæst hindbær, jordbær eller andet frugt..hertil høre flødeskum eller en tilsmagt cremefraiche men himbærcreme...🍓

  -  2017-03-11 11:25:38
Rigtig god opskrift, de bliver super fine, men alt for meget margarine/smør.

Charlotte  -  2014-04-16 20:19:27
Jeg havde står succes med at sætte dejen hen over nogle omvendte muffin-forme og bage dem i den form de nu en gang skal have. Og tørrede tranbær i dejen kan varmt anbefales! God bagelyst.!

brian såby  -  2010-10-17 10:23:11
en rigtig dejlig og lækker opskrift, som med lidt tålmodighed, er rigtig god og bruge,med god smag og dejlig konsistens.. vi prøvede og blande cornflakes og mandler, det er smager pragtfuldt.. tusind tak for den dejlige opskrift

Rie  -  2010-02-27 16:32:02
Super let opskrift :)

Anna  -  2009-12-31 11:20:23
Jeg fik 8 flotte kurve ud af opskriften

Anna  -  2009-12-31 11:11:00
Super opskrift! Jeg fulgte flere af rådene ovenfor. Jeg tilsatte ½ dl vand (puttede samtlige ingredienser i gryden fra starten, og lod det koge op). Og klippede bagepapiret i cirkel, og lagde skålen over et glas. Den kunne formes fint uden at en eneste faldt fra hinanden. Juhuu, de kommer til at vække jubel i aften :)

  -  2009-12-30 20:51:00
Duede ikke for mig. De flød slet ikke ud, mangler der ikke noget væde af en eller anden art?

Nicole  -  2008-10-25 17:49:27
Nu har vi så lavet næddekurvende, og det er rent ud sagt noget lort, det hele går fra hinanden, men hvis folk er ligeglade med hvordan de ser ud og er ligeglade med at de er gået i stykker, så er det en vildt god opskrit for det smager brandgodt! :)

Anne-Lise  -  2007-10-20 14:57:45
Hvis man lægger en tynd krans af mel udenom kan man selv styr hvor meget dejen må flyde ud

Sanne  -  2007-09-13 10:52:13
Den ide som Vibekes mand kom med at lægge dem ned i en skål, gjorde virkelig lykke da de første gik i stykker på koppen. Ingen tvivl om jeg ligger dem i Grand Cru skålene igen næste gang jeg skal lave disse

kristina  -  2006-12-28 23:38:23
Hvor mange bliver der af en potion?

Per  -  2006-12-28 22:15:13
Har prøvet denne opskrift sammen med en kok, og det ville bare ikke lykkedes, og han undres noget over at der var nogen som kunne få den til at hænge sammen, om det er fordi han har sin måde at gøre det på som ikke passer til opskriften her kan jeg ikke udelukke.

Marlene  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en rigtig god ide med at klippe bagepapiret i stykker, og så lægge nøddemassen incl. papir på en kop. Ingen af dem går i dtykker på denne måde.

jeanette  -  0000-00-00 00:00:00
super god poskrift jeg varmt kan anbefale... vi brugte dog en muffin form og lod dem bage ned over dem.,.. hvilket gør at de får en lidt flottere og fornem form... de skal dog lige rettes til når de kommer ud af ovnen da de ikke glider helt på plads... og det ser rigtig godt ud hvis man dypper dem så ydersiden får chokolade... kanon dessert tilbehør til evt. is og frugt...

Vibeke  -  0000-00-00 00:00:00
Også jeg havde besvær med at få dem formet uden at de knækkede, indtil min mand foreslog at jeg lagde den ind i fx. en lille skål istedet for at prøve at få dem ud over noget - Og det virkede! Og var forbløffende nemt.

Karina  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg prøvede at putte den foreslåede mængde vand i, og ikke mere end to faldt lidt fra hinanden. Jeg prøvede så at putte dem i ovnen igen (for at varme dem op) og det virkede! De hang sammen bagefter. Kurvene er lidt fedtede (kom den angivne mængde smør i), men ellers en rigtig god og forholdsvis nem opskrift! Kan anbefales!!

Anne  -  0000-00-00 00:00:00
Glæder mig til at lave dem, der er vist delte meninger om sværheden. Kryds Fingre for mig!! Godt nytår!

heidi  -  0000-00-00 00:00:00
rigtig god opskrift, og så er den jo nem at lave

Lotte  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg havde også problemer med at få kurvene til at hænge sammen, men da jeg klippede rundt om kagerne (klippede bagepapiret) som foreslået, og forsigtigt lagde kagen over en omvendt kop med bagepapiret IMELLEM kop og kage, så gik det fint. Jeg har også prøvet både cornflakes og havregryn i stedet for nødder, og det smager himmelsk og er meget billigere

Bjarne og Lene  -  0000-00-00 00:00:00
Det fedeste trick: Vi kæmpede en brav kamp med at undgå, at nøddekurvene gik i stumper og stykker - indtil vi fandt ud af at klippe rundt om kagecirklen, så bagepapiret blev siddende på ydersiden, når vi lod kagen falde ned over koppen.

Carl Andersen  -  0000-00-00 00:00:00
God opskrift! Man kan pensle med varm chokolade når de er kolde- lækkert!

Nete  -  0000-00-00 00:00:00
Denne opskrift bliver bedre, hvis massen også tilsættes omkring 1 dl vand; det gør, at massen flyder ud på bagepladen af sig selv, og bundene bliver tyndere og mere delikate. Is er også velegnet som fyld, eller flødeskum rørt op med bær eller skovbærsyltetøj.