jordskokker eller anden rodfrugt evt. selleri150 g. jordskokker eller anden rodfrugt evt. selleri
2
små løg2 små løg
Grøntsagerne skal helst være økologiske da de smager af mest Grøntsagerne skal helst være økologiske da de smager af mest
Plantemargarine eller smør Plantemargarine eller smør
Mælk Mælk
Salt Salt
peber peber
Opskrift:
Sæt først en gryde med vand over. Skyl og skræl grøntsagerne imens vandet kommer op at koge. Sæt dit ur til 25 min. og put kartoflerne i vandet (uden salt, dette tilføres senere). Vandet skal simre, ikke bulderkoge. Når der er 15 min. tilbage af tiden, putter du jordskokker og gulerødder i, og når der er 10 min. tilbage, putter du løgene i. Når tiden er gået, hælder du en smule salt ved blanding og lader det stå et par minutter. Herefter hælder du grøntsagsvandet fra (Hæld det endelig ikke ud, men i en pose eller beholder, vandet kan bruges som en dejlig suppe) og så moser du grøntsagerne med margarine, mælk og en smule peber, en stavblender er fortrinlig hertil.
Tips:
Værs'go - en lækker, sund, mættende og BILLIG grøntsagsmos, og så er der oven i købet suppe til senere.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3.9
(5 stemmer)
Opskriften er vist 27485 gange, og udskrevet 295 gange.
Kommentarer
Anna-Grethe - 2007-02-10 11:19:01 Ja, gem altid kogevandet. Det er mad.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider